Burgemeester Rijswijk gaat voor een veilige jaarwisseling

“Oud en nieuw blijft voor mij een bijzonder feest. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen dat gezellig met elkaar vieren en de straat op gaan om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Voor mij voelt het niet alsof ik dienst heb of moet werken”.

Michel Bezuijen is een van de mensen die tijdens de jaarwisseling altijd paraat is. Als burgemeester voelt hij zich verantwoordelijk voor de veiligheid op straat en hij kan pas goed slapen als hij weet dat de avond goed is verlopen. Op 31 december 2018 is het stadhuis gesloten. Net als op 1 januari 2019. Op de gemeentewebsite rijswijk.nl kan men natuurlijk wel gewoon terecht in deze periode.

Risico’s en regels
Om risico’s te beperken zijn regels nodig. Twee belangrijke regels gaan over de omgang met vuur en vuurwerk: vuurwerk mag alléén worden afgestoken op oudjaarsavond, tussen 18.00 en 02.00 uur, open vuren op straat zijn niet toegestaan; vuren zijn alleen toegestaan in vuurkorven, vuurmanden en oliedrums, zolang ze geen gevaar voor omstanders opleveren en geen schade aan het wegdek of het ‘straatmeubilair’ (lantaarnpalen, prullenbakken etc.) veroorzaken. De gemeente en politie inspecteren op de handhaving van beide regels.

Help mee
Maar ook inwoners kunnen zich verdienstelijk maken. De brandweer roept u op om zeer kleine buitenbrandjes zelf te blussen. Uiteraard moet u daarbij de nodige voorzichtigheid betrachten en bij twijfel altijd 112 bellen. Wie getuige is van vernieling of brandstichting, kan direct 112 bellen. Belt u later dan op heterdaad, kies dan (tegen lokaal tarief) voor 0900-8844. En wilt u anoniem blijven, kies dan voor de tiplijn van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Verkoop en afval vuurwerk
Het college van B&W heeft voor de volgende panden een vergunning afgegeven voor de verkoop van vuurwerk in Rijswijk op vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december: Herenstraat 72, ‘t Haantje 25d en de Koopmansstraat 5A.

Afvalzakken
Door vuurwerkafval op te ruimen, levert u een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in uw wijk. U kunt een speciale vuurwerkafvalzak krijgen bij de drie verkooppunten en op het stadhuis aan het Bogaardplein 15. De zakken kunt u gelijktijdig met uw huisvuil aanbieden.

Afsluitingen rond de jaarwisseling
Om vuurwerkschade te voorkomen neemt de gemeente de volgende maatregelen: op 31 december legen we alle ondergrondse en bovengrondse containers. Gooi op deze dag geen afval meer in deze containers, dit jaar worden vanaf 29 december in de Muziekbuurt de prullenbakken afgesloten met kleppen. Ook aan de Handelskade en in delen van De Strijp worden prullenbakken afgesloten, ondergrondse containers met een paslezer worden op 31 december 2018 om 18.00 uur gesloten en op 1 januari 2019 om 06.00 uur weer geopend, iedereen die in verband met een verbouwing een container op straat heeft staan, vragen we deze weg te (laten) halen in de periode van 26 december 2018 tot en met 1 januari 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.