Buren helpen met klusjes is nog makkelijker gemaakt

Het is nog makkelijker om hulp te vragen bij een klusje. En het is makkelijker geworden om iemand ermee te helpen. In Den Haag is een nieuwe website geopend waar mensen met een hulpvraag en de helpers elkaar kunnen vinden.

Of het nu gaat om een boodschap, een ritje naar het ziekenhuis of het ophangen van een schilderijtje, mensen durven vaak niet op iemand af te stappen en te vragen om hulp. Terwijl juist veel mensen best bereid zijn om iets voor een ander doen. Er zijn zelfs meer bereidwillige helpers dan hulpvragen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden. Om de drempel van verlegenheid weg te nemen kunnen mensen met een hulpvraag een oproep doen op de site www.denhaagdoet.nl/burenhulp.

Goede zaak
Den Haag Doet Burenhulp is een initiatief van de Gemeente Den Haag, PEP Den Haag en welzijnsorganisatie Xtra. Wethouder Karsten Klein van Zorg vindt het goede zaak dat mensen elkaar weten te vinden voor hulp. “Ook in een grote stad hebben we baat bij het onderlinge hulpnetwerk, het nabuurschap, zoals je dat in een dorp aantreft. Alleen hierdoor kunnen mensen zo lang mogelijk met plezier zelfstandig blijven wonen. Door de grotere anonimiteit in de stad moeten we het netwerk wel helpen organiseren. Dit is een prima manier om mensen in contact te brengen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.