Broer en zus winnen NK Titel Pétanque 2018

Afgelopen weekend is het NK Pétanque Mix 2018 verspeeld. 79 mix-teams, mannen en vrouwen, gingen de strijd aan op de mooie locatie van gastclub Midi in Delft. Broer en zus Josefien en Kees Koogje (beide spelend bij ABA in Rijswijk) wonnen de finale met 13 – 11 van Sandy Rikkers (de Goede Worp, Den Haag) en Mark Wildeboer (Les Cailloux, Zeist), de winnaars van vorig jaar.

In 2017 werden Kees en Josefien uitgeschakeld door Sandy en Mark in de kwartfinale. In 2016 gingen Kees en Josefien er ook met het goud vandoor op het NK Mix. Op de derde plaats zijn geëindigd team Ria Bronsema (Vlaardingen), Moussa Agzoul (ABA Rijswijk) en team Elke van der Linden en Noël Kempeneers (beide Les Cailloux)

Goed georganiseerd toernooi
“Het was een goed georganiseerd NK en ik ben vooral erg positief over de nieuwe speelbanen bij MIDI die eindelijk wat moeilijker zijn, ook de finalebak. Kees en ik hebben mooie partijen gespeeld waar we beiden erg stabiel waren dat kan je ook zien aan de uitslagen. Alleen in de finale speelde ik een stuk minder. Gelukkig heeft Kees dat goed opgevangen door zelfs op 11 – 11 de but te schieten waardoor we toch winnen! Ik ben trots op ons.”– Aldus Josefien Koogje.

Inmiddels hebben broer en zus Koogje tal van Nederlandse titels behaald. Kees heeft 18 titels behaald en Josefien vier. Vanaf oktober zijn broer en zus te bewonderen in het Eerste Team van RPC ABA dat in de landelijke Topdivisie uitkomt.

RPC ABA is een Rijswijkse club, opgericht op 1 oktober 1980. De volledige naam is: Rijswijkse Petanque Club Amicale Boule d’Argent. Vrij vertaald: “Vrienden van de zilveren bal”. Het complex van RPC ABA, gelegen aan het Lupinepad (links van de Schilp), bestaat uit een ruime speelhal (ook wel Boulodrome genoemd) met een unieke kantine waar je vanaf de bar en een lage afscheiding boven op het spel staat.
Buiten is het boulodrome omgeven door een groot aantal buitenbanen en een ruim terras waar het bij mooi weer goed toeven is.

Op de foto v.ln.r. Mark Wildeboer en Sandy Rikkers, Josefien en Kees Koogje, Ria Bronsema en Moussa Agzoul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.