Bouwen aan kunst en cultuur in de Cultuur Factory

Deze week ging de Cultuur Factory van start. In een reeks bijeenkomsten werken gemeente, cultuurpartners, maatschappelijke organisaties, onderwijs en het bedrijfsleven samen aan de toekomst van kunst en cultuur in Rijswijk.

Op 5 juli jl.  is de Rijswijkse Cultuurvisie vastgesteld. De visie geeft koers aan het nieuwe Rijswijkse kunst- en cultuurbeleid en is tot stand gekomen op basis van de wensen en ideeën van inwoners, bedrijven en organisaties in Rijswijk.

Ambities
De Cultuurvisie omvat de volgende ambities: meer samenhang en samenwerking tussen de Rijswijkse cultuurinstellingen, experimenteerruimte voor nieuwe ideeën,  meer aanbod voor jeugd en jongeren, verdere ontwikkeling van cultuureducatie op scholen, meer cultuurvoorzieningen voor ouderen en meer aandacht voor het cultureel en historisch erfgoed van Rijswijk.

Cultuur Factory
Deze ambities  zijn vertaald naar zes beleidspijlers. Deze worden de komende tijd uitgewerkt in de Cultuur Factory.  In een reeks werkbijeenkomsten geven gemeente, cultuurpartners, maatschappelijke organisaties, onderwijs en het bedrijfsleven hier verder vorm aan. De eerste ging op 20 december van start, in aanwezigheid van wethouder Marloes Borsboom ( Jeugd, participatie, duurzaamheid en cultuur).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.