Bouw Legoland Discovery Centre van start

Nu het oude gebouw van Vitalizee is gesloopt, kan de bouw van het Legoland Discovery Centre (LDC) en enkele horecagelegenheden aan de Middenboulevard van Scheveningen beginnen. De wethouders Boudewijn Revis (Buitenruimte) en Karsten Klein (Stedelijke Economie) hebben samen hiervoor het startsein gegeven. Naar verwachting zal de nieuwe Scheveningse attractie in de tweede helft van 2019 geopend worden. 

Wethouder Boudewijn Revis vindt het goed voor Scheveningen dat de bouw gaat beginnen. “Het Legoland Dicovery Centre past uitstekend bij de ontwikkelingen die nu plaatsvinden op de Noordelijke Boulevard. Je ziet dat als je als gemeente goed investeert in de buitenruimte dat ook internationale bedrijven zoals Merlin het belang zien om mee te doen. Zo is Scheveningen niet alleen in het voorjaar en de zomer aantrekkelijk maar ook in de andere seizoenen. Daar kunnen de ondernemers volop van profiteren. Met deze indoorattractie en de straks vernieuwde Middenboulevard en de huidige ontwikkelingen op de Noordboulevard kan Scheveningen Bad weer dé badplaats van Noord West Europa worden.”

Ook wethouder Klein is zeer verheugd met de nieuwe attractie voor de badplaats: “Legoland betekent voor Den Haag en Scheveningen in het bijzonder een enorme economische impuls. Niet alleen het toerisme, maar ook de werkgelegenheid in Scheveningen. Bezoekers uit binnen- en buitenland zullen hun weg naar Scheveningen zeker weten te vinden. Ik ben er van overtuigd dat we veel kinderen, maar ook volwassenen met Legoland heel blij maken.”

Merlin Entertainments
Het initiatief van Merlin Entertainments, het moederbedrijf van o.a. Sealife en Madam Tussaud, past in de doelstelling van de gemeente Den Haag  om Scheveningen Bad het hele jaar rond aantrekkelijk te maken. In samenwerking met o.a. Merlin en de gemeente Den Haag realiseert SENS real estate direct naast het Kurhaus het gebouw waarin Legoland Discovery Centre zal huizen.

Het Gebouw
Het gebouw zal bestaan uit drie verdiepingen. Het Legoland Discovery Centre komt in een immense kelderbak van 3.000 m2 die wordt weggewerkt onder flanerende publiek op de boulevard. Op de begane grond en de eerste verdieping komen, behalve de entree en de winkel van het Legoland Discovery Centre, ook diverse bijpassende horecagelegenheden. In de tweede helft van 2019 hoopt Merlin Entertainments in Scheveningen de deuren van de nieuwe attractie voor het publiek te openen. Met dit Legoland Discovery Centre verwelkomt Den Haag overigens pas het zesde Legoland Discovery Centre van Europa, na eerdere openingen in steden als Berlijn, Manchester en Istanboel.

SENS real estate
SENS real estate, de ontwikkelaar van het gebouw, deed al eerder ervaring op met ondergronds bouwen in een complexe binnenstedelijk omgeving met de parkeergarage op het Tournooiveld. Ir. Gerad Schoenaker, partner van SENS, is trots met dit nieuwe huzarenstukje: “Wij zijn als SENS real estate bijzonder verheugd dat wij deze nieuwe attractie voor Scheveningen Bad mogen bouwen en zo een bijdrage kunnen leveren aan het nieuwe Scheveningen. Nadat de gemeente Den Haag de Morales boulevard succesvol heeft aangepakt, kan deze ontwikkeling hopelijk als katalysator fungeren voor de verdere herontwikkeling van de Middenboulevard.

Foto: De wethouders Karsten Klein en Boudewijn Revis onthullen het toekomstbeeld van Legoland Discovery Centre op Scheveningen

Fotograaf: Bart van Vliet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.