Bouw Kindercampus Rembrandtkwartier Rijswijk van start

De bouw van Kindercampus Rembrandtkwartier aan de Wijnandt van Elststraat is begonnen. Wethouder Armand van de Laar gaf op maandag 9 juli het officiële startsein. Na de zomervakantie van 2019 kunnen de kinderen van de Daltonbasisschool ’t Prisma, de Godfried Bomansschool en de J.H. Snijdersschool naar hun nieuwe school.

Het ontwerp van de school is gemaakt door architectenbureau INBO in nauwe samenwerking met de drie scholen en de gemeente. Het resultaat van deze samenwerking is een energie- en onderhoudsarm schoolgebouw dat naadloos aansluit op de huidige onderwijsvisies van de drie scholen. Nieuwe schoolpleinen met een groene zone rondom, een groen dak met zonnecellen en warmte- koudeopslag maken het een flexibel en duurzaam onderdeel van de wijk. De scholen hebben ieder een eigen plek en identiteit gekregen.
Het gebouw past door z’n vorm goed bij de buurt en biedt ook nog eens ruimte voor fijne speelplekken die ook buiten schooltijden te gebruiken zijn. De schoolpleinen en openbare ruimte zijn samen ontworpen en ook de direct omwonenden zijn hierbij betrokken geweest. In combinatie met de buitenschoolse opvang en de naastgelegen speeltuin ontstaat er een levendige Kindercampus in het hart van het Rembrandtkwartier.

Voorgeschiedenis
In de zomervakantie van 2015 brandden er drie scholen af bij de Willem van Rijswijcklaan. De Godfried Bomansschool en de Daltonbasisschool ‘t Prisma waren totaal verwoest. De J.H. Snijdersschool had een gedeelte gehuisvest in het pand. Sinds de brand zitten de kinderen van ‘t Prisma tijdelijk in een oud schoolgebouw aan de Generaal Vetterstraat in Te Werve. De J.H. Snijdersschool heeft noodgebouwen bijgeplaatst en de Godfried Bomansschool heeft tot de kerst 2015 de lessen gevolgd in een leegstaand schoolgebouw in Delft. Sinds januari 2016 is die school gevestigd in een noodgebouw aan de Treubstraat.

Nu de bouw van Kindercampus Rembrandtkwartier officieel begonnen is, kunnen de kinderen uitkijken naar een mooie nieuwe school. Het is nog even wachten, maar na de voorgeschiedenis is dit een mooie ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.