Boodschappenroute dementerende ouderen

Op verzoek van het CDA gaat het stadsbestuur kijken of in onze stad, naar Amsterdams voorbeeld, een boodschappenroute voor dementerenden komt. Dit laat het college weten in antwoorden op vragen van het CDA.

Op de door het CDA voorgestelde boodschappenroute wordt de weg naar de winkels en terug naar het inloopcentrum (dat kan bijvoorbeeld een verzorgings- of ouderenhuis zijn) aangegeven met symbolen op de stoep die herkenbaar zijn voor mensen met dementie (een boodschappenkar en een huisje bijvoorbeeld). De route omzeilt drukke oversteekplaatsen.

Het Haagse college laat weten dat zij de door de CDA voorgestelde boodschappenroute als een toevoeging op Haagse beleid om mensen met dementie of geheugenproblemen te ondersteunen in het langer zelfstandig thuis blijven wonen ziet. Samen met welzijns-, zorg- en buurtorganisaties gaat het college het aanleggen van een boodschappenroute onderzoeken. ‘’Dat is vast goed nieuws. Deze simpele ingreep maakt dat Hagenaars met dementie of geheugenproblemen de weg van en naar de winkel kunnen vinden om zelfstandig en veilig een boodschapje te doen en dat is erg belangrijk voor hen.’’ aldus CDA-raadslid en vragensteller Rogier. In het najaar zal het college de gemeenteraad op de hoogte stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.