Boksles voor mensen met Parkinson

QFitness breidt aanbod uit


Nieuw bij QFitness zijn de bokslessen voor mensen met Parkinson. De lessen worden verzorgd door Daan de Wijs, een zeer ervaren bokstrainer. QFitness is, om de cursus van medisch te begeleiden, een samenwerkingsverband aangegaan met Fysiotherapeutisch Instituut Duinoord aan de Danckertsstraat 88, 2517 TK Den Haag. Zij zijn jarenlang bekend met de begeleiding van Parkinson patiënten en aangesloten bij ParkinsonNet.

“Wetenschappelijk onderzoek naar bokstrainingen laat ‘voorzichtig’ zien dat Parkinsonpatienten vooruitgaan in het dagelijks functioneren en de training ervaren als goede uitlaatklep!”
Mensen met Parkinson kunnen bij QFitness bokstrainingen volgen als non-contact sport. De bokstechnieken worden beoefend door middel van luchtboksen ofwel schaduwboksen, op boksballen of bij elkaar op de handschoenen. “De deelnemers worden dus niet op het lichaam of hoofd geraakt.” De cursus bestaat uit acht lessen à 10 euro per les. Vanaf nu kan men zich inschrijven voor de cursus die medio februari bij Qfitness Duinoord van start gaat.

De twee vestigingen van sportschool QFitness Duinoord en Loosduinen bieden vele mogelijkheden zoals cardio en fitness, krachtapparatuur, welness, zonnebank, sauna & stoombad en zwemmen (voor de kids). De sportactiviteiten kunnen zowel individueel als in groepslessen gevolgd worden. Kleedruimten en douches zijn aanwezig.
Bij QFitness kan men op basis van conditie en wensen door een van de gediplomeerde instructeurs een persoonlijk trainingsschema laten samenstellen. Dit schema kan men dan zelf gebruiken tijdens de training of samen met een personal coach.
Bewegen is gezond voor het totale welzijn van de mens. Bij QFitness kan men zich volledig plezierig ontspannen. “Bij ons zijn de mensen even weg uit de dagelijkse sleur. QFitness heeft niet voor niets als motto: totale inspanning voor totale ontspanning!”

Na afloop van het sporten gaan de leden vaak gezellig napraten aan de bar met een consumptie. Er is een hele grote seniorenclub die echt goed bevriend met elkaar omgaat . “Wij streven naar een persoonlijke ongedwongen sfeer, zonder het massale gevoel. Daar is onze insteek op gericht. We willen net even anders zijn dan andere sportscholen.”

Contact
QFitness Duinoord is gevestigd aan de 2e Schuijtstraat 209 in Den Haag. Tel. 070-3562800.
QFitness Loosduinen is gevestigd aan het Aaltje Noordewierstraat 405 (hoek Arnold Spoelplein) in Den Haag. Tel. 070-3910690.
De website www.qfitness.nl is geheel up-to-date. belangrijke verdere informatie vinden. Mailen kan ook naar info@qfitness.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.