Een boek over meer dan honderd jaar korfbal in Den Haag

Over ongeveer een jaar verschijnt er bij uitgeverij Nederlandse Sportboeken Club een boek over meer dan honderd jaar korfbal in Den Haag (en randgemeenten). Het wordt een fraai boek met feiten uit de rijke Haagse korfbalgeschiedenis, maar meer nog met boeiende verhalen. En alle clubs komen erin aan bod; ook clubs die niet meer bestaan.

Drie ervaren mannen hebben de handen ineen geslagen voor dit fraaie initiatief. Rob Blokpoel, erelid van Ons Eibernest, Ton van Rijswijk, een ervaren korfbaljournalist en Chris Willemsen, sportschrijver voor tal van media en eigenaar van Uitgeverij Nederlandse Sportboeken Club, weten waar ze aan beginnen. “Om zo’n prestigieus boek te kunnen maken, hebben we veel hulp nodig. Want we weten veel, maar uiteraard lang niet alles. Daarom het verzoek aan iedereen, die ooit iets met korfbal had te maken, om ons te helpen bij het samenstellen van het boek. Ofwel ons te voorzien van zoveel mogelijke relevante informatie.
Help ons aan namen, e-mailadressen en telefoonnummers van (oud-)korfballers met kennis over het rijke korfbalverleden!”

Bijeenkomsten
Op 12 december vorig jaar vond een oriënterend gesprek plaats met een tiental vertegenwoordigers van Haagse korfbalverenigingen, waaronder Achilles, ALO, GKV, HKV/Ons Eibernest en Futura. Het enthousiasme was groot. Er werden al meteen zoveel interessante namen, onderwerpen en gebeurtenissen genoemd, dat na afloop unaniem klonk: ‘Wordt vervolgd!’
“Dat vervolg gaat er ook komen. We zullen dergelijke bijeenkomsten blijven organiseren, want er kan nooit teveel informatie over het Haagse korfbal zijn. Daarom willen we een netwerk opzetten van zoveel mogelijk verenigingen en individuele korfbalkenners.”

De eerstvolgende bijeenkomst zal zijn op maandagavond 22 januari om 20.00 uur bij ALO in de bosjes van Pex. Geef het door!

Heeft u materiaal (documenten en foto’s), graag scannen en e-mailen naar korfbaldenhaag@ziggo.nl (eventueel via wetransfer.nl). Teksten bij voorkeur als word-document. Foto’s en illustraties scannen op 300 dpi.
Foto’s e.d. kunnen ook via het gemeentearchief voor eeuwig worden vastgelegd. Ga naar haagseverenigingen.nl en upload uw foto’s bij uw vereniging. Ga naar 100 jaar korfbal in Den Haag en wordt lid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.