Blowverbod op 13 plekken in de stad

Den Haag – Op 13 plekken in Den Haag is het vanaf 9 april verboden om softdrugs te gebruiken in de openbare ruimte. Deze maatregel moet de overlast tegengaan.

De afgelopen jaren kwamen er bij de gemeente uit verschillende stadsdelen veel klachten binnen over stank- en geluidsoverlast door blowende mensen. Om die overlast te verminderen, komt op een aantal plekken een blowverbod.
Samen met de politie bekeek de gemeente waar een blowverbod nodig is. Het blowverbod geldt voor een periode van 2 jaar. Daarna wordt de maatregel beoordeeld. Wel bekijkt de gemeente elk half jaar of er aanpassingen nodig zijn op het verbod.

Handhaving
De politie doet de handhaving van het blowverbod. Wie het verbod overtreedt, kan een boete krijgen. In april krijgen overtreders nog een waarschuwing. Zo krijgen mensen de tijd om aan de maatregel te wennen.

Informatiecampagne
Samen met de politie start de gemeente een online en offline informatiecampagne. Zo worden flyers verspreid bij coffeeshops, voorzieningen voor dak- en thuislozen en andere belanghebbende organisaties. Bij verschillende hotels en hostels komt ook een Engelstalige flyer te liggen.

Meer informatie
Bekijk waar het blowverbod geldt op de pagina Blowverbod. In deze gebieden geldt ook al een Alcohol-gebiedsverbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.