Bloemenman pur sang viert 10-jarig bestaan I Fiori

Al decennialang zit Eelco Bouts in het bloemenvak, waarvan tien jaar – zeven dagen per week I Fiori – maar er zit nog geen greintje sleet op het enthousiasme van de geboren Hagenees. “Ik ben nog even gedreven als in het begin. Mijn passie voor bloemen en de afwisseling in dit vak maakt dat ik oprecht kan zeggen dat ik al ruim dertig jaar elke dag met plezier aan het werk ga.”

Als 13-jarige jochie stond hij al vol passie in de bloemenshop van zijn ouders in de Konmar Laakweg. Hij wist het zeker, er bestond geen twijfel; ooit zou hij die shop overnemen. Bouts volgde zijn bloemenhart, rondde na het VWO een 4-jarige opleiding Bloemsierkunst succesvol af, was er klaar voor. Maar na een bewogen wereldreis veranderde hij toch van koers. “Ik was al gewend om hard te werken, daar deinsde ik dus niet voor terug. Maar ik wilde een bloemenwinkel liever onder een eigen naam”, vertelt de 46-jarige Bouts.

Met de opening van Bloembinderij Calendula op de Goudsbloemlaan kwam al een droom uit, maar als Bouts de winkel 10 jaar later met naam en toenaam verkoopt, is hij klaar voor een nieuw avontuur. Zodra de kans zich voordoet om op een mooie locatie in het Wateringse Veld, bij winkelcentrum Parijsplein een bloemenwinkel te beginnen, bedenkt hij zich geen moment. “Ik zag de vele mogelijkheden en kansen in deze mooie wijk, en die heb ik gegrepen”, blikt Bouts met gepaste trots terug.

Tien jaar later is I Fiori aan de Laan van Wateringse Veld 1507 uitgegroeid tot een erg succesvolle bloemenzaak met een zeer breed assortiment. Naast de grote diversiteit aan boeketten, bloemen en planten kan men er terecht voor speciale seizoensarrangementen, bloemstukken en mooie trendy potten en vazen. Maar ook voor bloemen per stuk, waardoor elk willekeurig budget bediend kan worden. Omdat I Fiori – gespecialiseerd in rouwarrangementen – zo’n drukke winkel is, waar in een groot bezorggebied op dagelijkse basis veel bestellingen verwerkt worden, ligt de omloopsnelheid van de bloemen enorm hoog. Hierdoor kan I Fiori dagelijks aan vele speciale verzoeken voldoen.

Het was ooit de droom van één man, erkent de bloemist pur sang. “Ik heb echter een heel fijn en vakbekwaam team van vaste medewerkers om me heen verzameld”, weet Bouts, die zichzelf daarmee wat naar de achtergrond werkt. “Dit succes boek je niet alleen. Deze dames werken al vele jaren bij mij. We zijn erg op elkaar gesteld en buitengewoon goed op elkaar ingespeeld.”
Als erkend opleidingsbedrijf geeft I Fiori ook de kans aan stagiaires om het vak te leren.

Het tienjarig bestaan laat Eelco Bouts niet zomaar voorbijgaan. Om die mooie jaren te vieren geldt in de maand december een actie van 10 procent korting op de aankoop van een of meerdere kerststukken op het assortiment in de winkel.

I Fiori aan de Laan van Wateringse Veld 1507 (winkelcentrum Parijsplein) in Den Haag is zeven dagen per week geopend, van maandag t/m zaterdag van 8.30 tot 18.00 uur. Op alle zon- en feestdagen kun je er van 10 tot 17 uur terecht.
Online webshop www.ifiori.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.