“Blik richten op de play-offs”

Zaterdag 17 februari: ADO Den Haag-Willem II. Aanvang 20.45 uur


Aaron Meijers kan zijn beste seizoensresultaat halen

Nu ADO Den Haag 32 punten heeft, hoeft aanvoerder Aaron Meijers niet meer naar de degradatiestreep te kijken. De blik kan op de play-offs gericht worden. Daarmee zou Meijers, inmiddels alweer zes jaar in Den Haag, zijn beste seizoensprestatie bij ADO halen.

Van de redactie

Er bestaat in de eredivisie een denkbeeldig getal dat het verschil tussen degradatie en handhaving bepaalt. De club die 34 punten of meer haalt, heeft geen zorgen over een eventuele afzink en het daarbijbehorende terugschroeven van de begroting. ADO Den Haag heeft die grens bijna bereikt en kan voor de resterende wedstrijden een nieuwe doelstelling uitspreken. “Ik kijk zelf altijd naar de hele stand,” zegt Aaron Meijers. “Maar je kan wel stellen dat we niet meer naar beneden hoeven te kijken. Nu moeten we ons richten op de play-offs en hopen dat we die halen.”
Om bij de eerste zeven te eindigen vindt de linksback wel dat er nog veel moet gebeuren. “Daar komt voor een ploeg als ADO Den Haag wel wat bij kijken. Het gaat er vooral om dat je de race kan blijven volhouden. Ik vind dat we nog steeds te wisselvallig zijn. Te vaak komen we op achterstand, maar doordat we tot het einde bikkelen kunnen we de situatie repareren. Maar het is moeilijk om zo’n vechtlust negentig minuten vol te houden. Dat moet alleen wel gebeuren wil je succesvol blijven.”
Voordeel is dat de vechtlust van ADO Den Haag punten oplevert. “Kijk maar naar het duel met Vitesse. Dat was zeker niet onze beste wedstrijd, maar we winnen wel. We vechten er als leeuwen voor. Dat is ook een verschil met vorig seizoen. Toen verloor je dergelijke wedstrijden, nu niet meer.”

Vaste, goede groep
Meijers is bezig aan zijn zesde seizoen in Den Haag. De eerste twee onder Maurice Steijn waren vergelijkbaar met de huidige jaargang. “Toen was het ook rustig, daarna lange tijd niet meer. En dat heeft toch invloed op de resultaten. Die seizoenen onder Steijn haalden we ook het hele seizoen door punten en hadden we een vaste, goede groep. Het is goed te vergelijken met nu.”

Nieuwe gesprekken
De dertigjarige Meijers kan het seizoen met zijn beste prestatie ooit in Den Haag afsluiten. Is dat meteen ook zijn laatste wapenfeit voor ADO Den Haag? “Dat weet ik niet. Ik heb een driejarige aanbieding op zak maar het mag duidelijk zijn dat die niet top was, want anders had ik al getekend. Deze of volgende week volgen er nieuwe gesprekken. ADO Den Haag weet wat ik wil. Ik heb ook altijd gezegd dat ik graag nog een keer naar het buitenland wil. Het wordt ADO Den Haag of een club over de grens, een andere Nederlandse club lijkt me uitgesloten. Of ik zou in de rest van het seizoen ineens nog 26 goals moeten maken, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Zelfs niet als we de play-offs halen.”

Foto: Meijers vindt dat er nog veel moet gebeuren om bij de eerste zeven te eindigen.

Foto Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.