BIZ Centrum Wateringen presenteert toekomstvisie

Nagenoeg alle vertegenwoordigers uit de gemeenteraad van de gemeente Westland waren de afgelopen week, op uitnodiging van BIZ Centrum Wateringen, aanwezig bij een schitterende presentatie van de toekomstvisie voor het centrum van Wateringen.

Ad interimvoorzitter van de BIZ Erik Koeze en stedenbouwkundig architect Iemke Bakker van CHANGE.NL presenteerden daar de visie van de ondernemers in het centrum van Wateringen over een structurele aanpak van de problemen die de winkelkern al jaren ondervindt met betrekking tot verkeersopstoppingen, parkeren en veiligheid.

Daarnaast heeft de BIZ een duidelijke visie over hoe het centrum van Wateringen een nog aantrekkelijker winkelgebied kan worden. In de plannen wordt rekening gehouden met een beperkte uitbreiding van het winkelgebied. Met name het creëren van een groot verkeersluw dorpsplein met ruimte voor terrassen en groen is een grote wens van de ondernemers. Daarbij is uiteraard het verbeteren van de parkeermogelijkheden meegenomen.

Binnen de gepresenteerde plannen is bovendien ruimte voor de realisatie van appartementen in de dorpskern voor bijvoorbeeld jongeren of ouderen. Wateringen moet op dit gebied een inhaalslag maken om klaar te zijn voor de nabije toekomst.
BIZ Centrum Wateringen wil deze plannen in goed overleg met de gemeente verder uitwerken. Niet langs de zijlijn, maar -zoals het goede ondernemers betaamd- meedenken maar ook meebeslissen over de plannen. BIZ Centrum Wateringen deed tijdens de presentatie een oproep aan de gemeente voor het opzetten van een gemeenschappelijk projectteam Wateringen zodat er samen gekeken kan worden naar de noodzakelijke stedenbouwkundige aanpassingen in de kern van Wateringen.
De reacties van de aanwezigen waren enthousiast en veelbelovend!

Foto: Een artist’s impression van het mogelijk ‘nieuwe’ Vliethof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.