Veel bewegen op het Strandwalfestival

Behalve lekker slenteren langs de 120 kraampjes op de Strandwalmarkt, luisteren naar de vele optredens op de diverse podia en op het hoofdpodium van de Strandwal by Night, zijn er ook talloze mogelijkheden je actief te ontspannen tijdens het Strandwalfestivalweekend op 9 en 10 september.

De Rijswijkse Fietsersbond heeft een aangename puzzelroute uitgezet langs de buitenrand van Rijswijk. Voor mensen die niet veel fietsen en voor gezinnen is hij ook heel geschikt, omdat er geen gevaarlijke punten in zitten en heel weinig verkeerslichten. Het is een puzzeltocht met vragen waar leuke prijzen mee te winnen zijn, maar hij is ook gewoon als tochtje leuk te fietsen. De officiële start van de route is zondag 10 september tussen 11.30 en 12.00 uur vanaf Cardia/Onderwatershof, Van Vredenburchweg 26. De folder wordt ook op de Strandwalmarkt op 9 september uitgereikt. In verband met het 25-jarig bestaan van de Rijswijkse Fietsersbond is er een mogelijkheid om je fiets te laten nazien voor een ‘fietsAPK’ bij de fietsenstalling op de Strandwalmarkt tussen 12.00 en 16.00 uur. Kees Bakker en medewerkers van Rijswijkse fietsenhandelaren kijken na of je fiets in orde is en geven deskundig advies over wat er moet gebeuren. In de kraam ernaast is allerlei informatie voor fietsers te krijgen.

Wandelsportvereniging WSV Haaglanden organiseert op zondag 10 september de 7e Strandwalwandeling. Start en finishlocatie zijn Kinderboerderij Het Akkertje, Julialaantje 15A. De wandelafstanden zijn 10, 15 en 25 kilometer en de starttijden: respectievelijk tussen 9.00 en 14.00 uur, 9.00 en 13.00 uur en 9.00 en 11.00 uur. Het start- / finish-bureau sluit om 16.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00. Op vertoon van de ledenpas (KWBN) € 1,00 korting. Na de wandeling ontvangen de lopers een herinnering.

De Werkgroep Open Monumentendag organiseert in het festivalweekeinde het Rondje Rijswijk. Met de nieuwe gratis app ‘Rondje Rijswijk’ kan je de speciaal voor jongere deelnemers samengestelde monumentenroute volgen. 
En locatie Tennispark Welgelegen biedt zaterdag 9 september, naast tennis, aan jong en oud gelegenheid om tal van sporten te beoefenen.

Strandwalfamiliedag
De inmiddels traditionele Strandwalfamiliedag op zondag 10 september is weer groter en uitgebreider dan de voorgaande edities. Vrijwel de gehele Strandwal wordt deze dag benut: van landgoed Te Werve tot en met de Herenstraat. Naast Kinderboerderij Het Akkertje, School- en hobbytuinen Groei&Bloei, Don Bosco, Scouting Rijswijk en Winkelcentrum Oud Rijswijk doet dit jaar ook Te Werve Buiten mee aan dit onderdeel van het Strandwalfestival.

Winkelcentrum Oud Rijswijk
Alle winkeliers van Winkelcentrum Oud Rijswijk heten hun klanten van harte welkom op deze koopzondag met live muziek en als kers op de taart de Oldtimershow. In Museum Rijswijk vindt de vijfde Textiel Biënnale plaats. Uiteraard zijn ook de terrasjes open en kan men het hele weekend genieten van heerlijke Strandwalmenu’s bij de deelnemende horeca.

Sportief advies
Een sportief advies tot slot: laat de auto thuis en neem als vervoer naar het festivalterrein de benenwagen, de fiets, buslijn 23 halte Herenstraat of tramlijn 17 halte Van Vredenburchweg. Meer weten? Download de strandwalfestival-app of bekijk alles op strandwalfestival.nl

Foto: Scouting Rijswijk zorgt ook dit jaar weer voor een ludieke oversteek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.