Bereikbaarheid tijdens fase1 van de bouw van het Nieuwe Kijkduin

Vanaf 1 december 2017 is er gestart met de herontwikkeling van Kijkduin dat zich op dit moment in fase 1 van de herontwikkeling bevindt. Dat betekent dat er gebouwd wordt op het plein voor het Atlantic Hotel (Deltaplein; 1). De Fishclub is inmiddels weg, en ook aan de kant van het parkeerterrein wordt er gewerkt. Kijkduin blijft bereikbaar.

Foto en tekst: Marijke van Starrenburg-Bloemendaal

Wat er komende tijd anders is, is dat er vanaf januari hekken om het Deltaplein staan (1). U kunt hier niet meer doorheen. De boulevard wordt aan de kant van het Deltaplein afgesloten.
Het parkeerterrein (2) wordt afgesloten en gebruikt als opslagplaats voor de bouw. U kunt hier dus niet meer parkeren. Het parkeerterrein achter het NH Hotel blijft wel bereikbaar (Zandvoortselaan; 3), evenals het begin van de boulevard (Kijkduinsestraat; 3) en de Hoek van Hollandlaan (3). Er blijft dus redelijk wat parkeerruimte over, maar u zult wel wat verder moeten lopen.

De opgang richting de boot (4) is de tijdelijke nieuwe hoofdingang van Kijkduin. Als u hier naar boven loopt kunt u alle restaurants aan de boulevard en winkels in het centrum bereiken. Op korte termijn zal aan deze kant ook een bushalte komen, zodat u vlak voor de hoofdingang kun in- en uitstappen om naar de winkels en restaurants te lopen.

De boulevard, met de restaurants en de winkels, zullen pas eind 2019 plaats moeten maken voor fase 2 van de herontwikkeling.

Voor meer informatie kijkt u op www.nieuwkijkduin.nl

Foto: Mensen staan ‘ingepakt’ voor de wind, maar de honden trekken zich van de storm niets aan en rennen achter elkaar aan: koppen in de wind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.