Belofte speler ADO DEN Haag Sam van Huffel maakt zaterdag mogelijk zijn eredivisie debuut

Voor Sam van Huffel komt zaterdag mogelijk een jongensdroom uit. ADO Den Haag gaat op bezoek bij VVV Venlo en de middenvelder / aanvaller zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie van de Hagenezen.

De negentienjarige speler maakt dit seizoen officieel deel uit van de selectie van Jong ADO Den Haag. Van Huffel speelt zijn wedstrijden in de beloftecompetitie en trainde al meermaals mee met de A-selectie van Alfons Groenendijk. De oefenmeester lijkt nu overtuigd en neemt de kracht dit weekend op in zijn wedstrijdselectie. Mogelijk wacht een debuut.

Het verhaal van Van Huffel (19) is mooi. Op zijn achttiende speelde de buitenspeler immers nog bij Legmeervogels in Uithoorn. Agent Stefano van Delden zag Van Huffel spelen, was overtuigd van zijn kwaliteiten, alvorens de zaakwaarnemer de offensieve speler aanbood bij ADO. De club uit de
Hofstad was na een tweedaagse stage overtuigd, waarna Van Huffel in de opleiding terechtkwam. Via een jaar Onder-19 en een korte periode Jong ADO wacht nu mogelijk een eredivisie debuut.

Het is niet de eerste keer dat ADO Den Haag talenten een kans geeft die op relatief oude leeftijd nog in het amateurvoetbal actief waren. Het bekendste voorbeeld is Jens Toornstra, die aan het einde van zijn
tienerjaren pas de overstap maakte van Alphense Boys naar ADO. Inmiddels is de middenvelder international en maakt hij geregeld minuten bij landskampioen Feyenoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.