Belangrijke zege Achilles op Sporting Delta

Achilles 1 versloeg Sporting Delta 1 in een spannend duel (18-16). Achilles 2 nam afstand van nummer twee TOP 3 (20-16). Achilles A1 maakte korte metten met HKV/Ons Eibernest en liet geen spaan heel van de stadsgenoot (27-17).

Achilles 1
Nadat achtereenvolgens KVS en VEO punten pakten tegen het sterker geachte Sporting Delta rook ook de formatie van Achillescoach Ton van der Laaken kansen tegen de dolende Dordtenaren. “Op vechtlust hebben we deze vreselijk spannende wedstrijd gewonnen,” constateerde Van der Laaken achteraf. In de eerste helft waren de ploegen volledig aan elkaar gewaagd (7-7 ruststand). Na de rust ging het tot 11-11 gelijk op waarna de Dordtse ploeg een gaatje sloeg van drie punten. Julia Baak en de briljant spelende Sven van Baggum zorgden voor de aansluiting. Via 16-16 bepaalden Achillestalent Pepijn van Loon en opnieuw van Baggum de eindstand op 18-16. “Een overwinning van het collectief,” vond Van der Laaken. “Wat een strijd en dan mooi om te zien dat Sven de ploeg aan de hand neemt. Complimenten ook voor Pepijn van Loon die voorop ging in de strijd”.

Achilles 2
Achilles 2 verstevigde de koppositie door naaste belager TOP 3 te verslaan. De bezoekers begonnen scherp en energiek een kwamen 1-3 voor. Dat was het sein voor de ploeg van Martin Vrolijk en Rob van Ee om verdedigend beter druk te geven. Aan de hand van de onhoudbare Ilan Verboom kwam dat tot uiting in een 12-7 voorsprong bij rust. Verboom nam in het eerste bedrijf de helft van alle Haagse goals voor zijn rekening. Na rust vielen de ballen goed voor het Zeeuwse TOP. Met 12-11 was de spanning volledig terug. Pas vanaf 15-14 gooiden de Achillesreserves met drie treffers op rij het duel in het slot. “Een zwaarbevochten zege tegen de concurrent die volop streed voor de overwinning. Mooi om juist in een onderlinge confrontatie een voorschot te nemen op wat komen gaat,” aldus een tevreden Vrolijk.

Achilles A1
Na puntloos en teleurgesteld te zijn teruggekeerd uit Wormer was het zaak voor Achillescoaches Dennis Brusse en Frank Baars om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Hoewel HKV/Ons Eibernest A1 nog geen enkel punt heeft behaald blijven derby’s toch aparte wedstrijden. Scherpte was in de eerste helft echter geen probleem voor de Achillesjunioren. De ploeg domineerde met mooie aanvallen en schitterende goals. De 16-5 ruststand was alleszeggend. In de tweede helft ging het gas eraf, werd er volop gewisseld wat de 27-17 eindstand opleverde.

Komende zaterdag
Voor Achilles 1 is het zaak puntloze stadsgenoot Futura de laatste hoop op lijfsbehoud te ontnemen. De heenwedstrijd eindigde in een allesbehalve makkelijke thuisoverwinning voor de Achillianen. Sporthal Zuidhaghe is om 16.40 uur het decor van deze degradatiethriller. Om 15.15 uur nemen Futura 2 en Achilles 1 het tegen elkaar op. Voor de Achillianen is het vooral zaak zich niet meer te verslikken voor de titel binnen is. Achilles A1 speelde in Eindhoven uitstekend tegen DSC A1 en liet daar voor het eerst zien mee te kunnen met de top van Nederland. Maar alleen meedoen levert geen punten op. Om 16.55 uur in de Sportcampus aan het Zuiderpark gaan zij op voor een herkansing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.