Bekende namen uit de muziek op Kijkduin

Het inmiddels bekende Boulevard of Golden Music op Kijkduin heeft voor zondag 2 september weer een programmering om je vingers bij af te likken. Het evenement is populair en wist de afgelopen paar maanden veel mensen naar Kijkduin te trekken met een mooie programmering. Het publiek genoot volop van de klanken van roemrijke bands en bevlogen muzikanten die aantrekkelijke hits uit de schatkamer van de pop en rock ‘n roll lieten horen.

Het evenement wordt zondag om 14.00 uur geopend met een rock ‘n rollgedicht door de Haagse stadsdichter Victor Meijer. Hij schreeft ooit de rockopera Alles Kids waar bekende zangeressen als Anouk, Sacha de Bruin en Nurlaila aan meewerkten.

Zangeres Rosy Pereira verzorgt een bluesoptreden met haar band Burning Bridges. Pereira maakte in de jaren tachtig top 40 hits met het bekende duo Rosy en Andres. Daarnaast trad zij op met de Blue Diamonds, Tielman Brothers, Jack Jersey, Bonnie StClair en vele anderen en stond ze ooit met haar toenmalige band Objection in het voorprogramma van Pink Floyd. Ze ontving toen complimenten van de mannen van Pink Floyd voor haar zang. Rosy is dan ook van alle muzikale markten thuis en heeft veel ervaring in de pop, soul en bluesmuziek.

Ook de Haagse ‘Elvis Presley’: Lesley van Ruitenbeek zal een optreden verzorgen met heerlijke Elvishits. De Haagse blueslegende Nicko Christiansen van onder meer Livin’ Blues XP doet een optreden samen met een van ‘s-werelds beste Tapgitaristen: Ron Baggerman, Rick van Spangenberg speelt mee op conga. Nicko draait al mee vanaf de jaren zestig en had met Livin’Blues grote hits zoals Wang Dang Doodle, L.B. Boogie, Murphy Mccoy en Black Lisa. Ook in Oost-Europa is zijn band nog steeds populair.

De afsluiter die middag is zanger/toetsenist Lennart Koenraads. Hij bracht eerder dit jaar een goed ontvangen Pink Floyd Tribute album uit. ‘A Delicate sound’ naar het gelijknamige album ‘A delicate sound of thunder’ op dit album staan elf bekende Pink Floyd en David Gilmour tracks.

Het belooft een prachtige muzikale middag te worden op Kijkduin met tot rond 18.00 uur doorlopend muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.