Bedrijventerreinen Rijswijk behalen Keurmerk Veilig Ondernemen

De bedrijventerreinen Plaspoelpolder, Hoornwijck, Broekpolder en Rijswijk Zuid in de gemeente Rijswijk hebben onlangs de hercertificering behaald van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het Keurmerk Veilig Ondernemen staat voor een schoon, heel en veilig bedrijventerrein.

De certificering geeft aan dat alle betrokken partijen: Gemeente Rijswijk, Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk (BBR), Politie Eenheid Den Haag Team Rijswijk en Veiligheidsregio Haaglanden, samen structurele maatregelen treffen om de veiligheid op de bedrijventerreinen in Rijswijk te verbeteren. Alle partijen zetten zich, elk op hun eigen gebied en gezamenlijk, hiervoor in.

De afgelopen jaren is door de betrokken partijen hard gewerkt om de bedrijventerreinen schoner en veiliger te maken. Onder andere zijn de volgende acties uitgevoerd: scherp toezicht op zwerfafval; inventarisatie blauwe zones; overzicht lijst van beschikbare panden voor verhuur en ontwikkeling waarop actief beleid gevoerd wordt; informatieverstrekking aan ondernemers onder andere over ondermijning.

Dat de bedrijventerreinen als veilig ervaren worden blijkt uit het feit dat van de gevestigde ondernemers zich 85,9% nooit of zelden onveilig voelt op de bedrijventerreinen.
Belangrijke actiepunten voor de toekomst zijn: het waarborgen van de kwaliteit van het groenonderhoud, het verbeteren van de infrastructuur en het versterken van de communicatie met ondernemers om de betrokkenheid bij het keurmerk te vergroten.
De gemeente Rijswijk zet zich in voor meer veiligheid en verbetering van de leefbaarheid in de gehele gemeente. Inmiddels zijn in diverse winkelgebieden en op alle bedrijventerreinen de eerder genoemde partijen structureel bezig met het verbeteren van de veiligheid. Rijswijk beschikt al sinds 2002 over het keurmerk voor de bedrijventerreinen.

Op de foto worden de Rijswijkse bestuurders omringd door vertegenwoordigers van brandweer en politie. In het midden naast de burgemeester staat de voorzitter van de BBR, de heer Peter Hartevelt.

Foto Erwin Dijkgraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.