Beatstad platenbeurs

De laatste jaren is er een gigantische revival op gang gekomen van vinyl. Vinyl leeft! Ook cd’s zijn nog immer populair en zelfs de aloude cassettebandjes worden weer voorzichtig afgestoft. Het digitaal muziek luisteren is praktisch maar daar is ook alles mee gezegd. Voor een vleugje romantiek en voor het ervaren van iets wat ‘echt’ is, grijpt Nederland -van jong tot oud- weer massaal terug naar geluidsdragers die een kraakje of tikje bevatten. Vooral vinyl, met zijn prachtige hoezen, is weer mateloos populair geworden. Vinyl moet je onderhouden en aandacht geven. Muziek op vinyl retourneert liefde en aandacht. Muziek = emotie = puur = leven = genieten.

Den Haag Beatstad
De Haagse jaren ‘60 en ‘70 hebben een glorieuze tijd doorgemaakt. De echo’s daarvan voelen we nog steeds. Binnen de grote periferie van Den Haag werd -en wordt nog altijd- muziek gemaakt die raakt. Den Haag gaf de toon aan met bands als Golden Earring, Shocking Blue, Q65, Livin’ Blues, Group 1850, The Motions, Supersister, Earth & Fire, Sandy Coast en later bands als Kane, Di-Rect, Splendid en uiteraard de Haagse zangeres Anouk niet te vergeten. Den Haag stond bekend als het Nederlandse Liverpool en aldus werd de Beatstad gecreëerd. Om deze mooie positie op het Nederlandse muziekpodium te eren is de nieuwe cd- en platenbeurs tot Beatstad Platenbeurs gedoopt.

CD- en Platenbeurs
Vandaag de dag worden er weer elk weekend door het hele land cd- en platenbeurzen georganiseerd. Er is weer een levendige handel in zowel tweedehands als nieuwe geluidsdragers. Zeldzame exemplaren die voor grof geld aan superfans worden overgedaan maar vooral heel veel populaire LP’s, singles en maxi singles die voor bescheiden prijzen een nieuwe eigenaar vinden. Tweedehands vinyl is vaak een stuk goedkoper dan nieuwe (her)persingen en klinkt vaak ook nog eens een stuk beter. Op de Beatstad platenbeurs staan een 15-tal standhouders met een breed aanbod van voornamelijk oud, origineel vinyl. De beurs zal tweemaandelijks worden gehouden. Om het aanbod fris en verrassend te houden zullen er elke editie nieuwe verkopers worden uitgenodigd. Ook is het mogelijk voor particulieren om oude lp’s en cd’s te verkopen. Er is standruimte beschikbaar vanaf één meter.
Het aanbod zal bestaan uit alle denkbare muziekstromingen. Denk daarbij vooral aan Pop en Rock, Singer-Songwriter, Jazz en Blues, Soul en Reggae, Punk en New Wave, Country en Nederlands(talig), Dance en Disco, Hip Hop en Breaks, House en Techno. Maar ook de minder grote muziekstromingen zullen worden aangeboden. Behalve vinyl en cd’s zullen er ook (muziek)dvd’s te vinden zijn en ongetwijfeld het eea aan fan stuff.
Als het zonnetje voldoende schijnt zal de beurs naar buiten verplaatst worden.

Mingle Mush
De beurs vindt plaats in MingleMush de food hall direct naast het Centraal Station op het Anna van Beurenplein 712. Naast het muziek-shoppen is er dus ook volop gelegenheid om heerlijk te eten, drinken en te recreëren. Zo wordt het een uitje voor het hele gezin! Ook voor de kids is er genoeg te doen, met een speciale arcade ruimte en andere leuke hangouts. MingleMush heeft een heel divers aanbod aan foodconcepten en de sfeer is vrij en gemoedelijk. Bij mooi weer wordt de beurs naar buiten verplaatst, naar het grote zonovergoten terras van MingleMush. Of het komt onder het tramviaduct, zodat het kostbare vinyl niet in de directe zon hoeft te staan.

Info
Beatstad platenbeurs
Zondag 24 maart 2019 – 12.00 – 17.00 uur
Volgende data: zondag 26 mei; 28 juli; 29 september; 24 november
Bij mooi weer vindt de beurs buiten plaats!
Gratis entree!
Adres: Mingle Mush, Anna van Buerenplein, Den Haag (Naast CS)
Aanbod: LP’s, singles, maxi, singles, cd’s, cassettes, dvd’s, fan stuff, enz.
Genres: Pop, Rock, Jazz, Blues, Singer-Songwriter, Soul, Reggae, New Wave, Punk, Country, Nederlands, Dance, Disco, Hip Hop, Urban, House, Techno, enz.
Voor info of verkoop van je oude collectie: music@spacejunkie.shop

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.