‘Be Prepared’ voor tweetalig onderwijs op het WVC

Speciaal voor basisschoolleerlingen in groep 8 die graag willen ontdekken of een tweetalige havo- of vwo-opleiding iets voor hen is, biedt het Wateringse Veld College (WVC) in Den Haag vanaf oktober de cursus ‘Be Prepared’.

Op het WVC wordt tweetalig onderwijs (tto) op havo- en vwo-niveau aangeboden. Leerlingen krijgen naast extra lessen Engels, ook een aantal schoolvakken in het Engels. En daar horen natuurlijk ook Engelstalige leerboeken bij.
In de onderbouw (leerjaar 1 t/m 3) werken alle tto-leerlingen samen in het tto-domein, waar Engels de voertaal is. In het derde jaar leggen leerlingen examen af voor een certificaat van Cambridge University. Bovenbouwleerlingen kunnen deelnemen aan het IB-examen (International Baccalaureate Programme). Slagen zij hiervoor, dan zijn zij op meer dan 2000 Engelstalige universitaire opleidingen wereldwijd welkom.
Om te beoordelen of leerlingen geschikt zijn voor een tweetalige opleiding, moeten zij wel eerst een toelatingstest maken. De cursus ‘Be Prepared’ bereidt voor op en wordt afgesloten met deze toelatingstoets.

Programma
Het programma start eind oktober en wordt in januari afgerond. De lessen worden gegeven op het WVC. Leerlingen gaan aan de slag met Engels en krijgen een introductie in vakken als Math (wiskunde) en History (geschiedenis). Na afloop van de cursus krijgen leerlingen een certificaat, dat zal worden uitgereikt op het WVC.

Aanmelden
De lessen vinden op woensdagmiddag plaats op het WVC (15.30-16.30 uur). Het adres: Missouri 1 in Den Haag. Het WVC is ook vanaf de Kwaklaan in Wateringen te bereiken.
Aanmelden kan online via de site van de school: www.wateringseveldcollege.nl. De kosten voor deze cursus bedragen € 50,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.