Basiscursus sterrenkunde

Wegens groot succes verzorgt de Stichting Sterrenwacht Rijswijk (www.sterrenwachtrijswijk.nl) dit najaar opnieuw een basiscursus sterrenkunde. Deze cursus is een inleiding in de sterrenkunde en wordt zoals altijd gegeven door een enthousiast team van medewerkers van de sterrenwacht.

In begrijpelijke taal komen komen onder meer de onderwerpen sterren en sterrenbeelden, het zonnestelsel, de interstellaire ruimte, afstandsmeting in het heelal en telescopen aan de orde. De cursus is geschikt voor personen vanaf 12 jaar.

De basiscursus sterrenkunde vindt plaats op de sterrenwacht en bestaat uit twee lesavonden op maandag 2 en maandag 9 november. De aanvang is op beide avonden om 19.45 uur en duurt tot ongeveer 22.15 uur. Bij helder weer wordt na afloop van de cursusavond waargenomen door de grote telescoop in de koepel. De sterrenwacht bevindt zich op de bovenste verdieping van de Jupiterflat aan de Petronella Voûtestraat 389a te Rijswijk.

Deelname kost € 39,50,- per persoon. Bij dit bedrag zijn inbegrepen een cursusboek en koffie, thee of frisdrank tijdens de cursusavonden.

Inschrijven voor de cursus kan bij Wim Groen (Medewerker Sterrenwacht Rijswijk), e-mail: wimgroenssr@gmail.com of telefonisch op 06-22211095. Bij aanmelden graag naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres opgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.