Barry Hay terug in Den Haag!

Barry Hay, leadzanger van de grootste rockband van Nederland  – The Golden Earring –  was zondagmiddag terug in Den Haag. Zijn nieuwe boek Hay is net verschenen.  Bij boekhandel Paagman kon men het boek laten signeren door hem.

Barry Andrew Hay,  inmiddels achtenzestig jaar, zijn leeftijd is hem overigens niet aan te zien. Hij oogt nog steeds superfit met strak donker haar, donkere bril en trendy outfit. Hij heeft opnieuw een intensieve week achter de rug. Als gevolg van het verschijnen van zijn boek Hay was hij volop in de media te zien en te horen. Hij was samen met schrijver Sander Donkers bij Paagman in de binnenstad.
In de ochtenduren waren ze al per helikopter vertrokken naar Eindhoven voor ook een signeersessie. In de middag vlogen ze terug naar Den Haag om vanaf 15.00 uur wat te komen vertellen over het boek. Ze waren nog steeds energiek, attent  én met veel humor.
Het was bijzonder druk. Voor velen een mooie gelegenheid om het boek door Barry te laten signeren.

In Hay vertelt hij openhartig over zijn leven in en buiten de spotlights, over zijn roerige jeugd, familie, zijn band met moederland India, zijn grote liefde Sandra en vele andere lezenswaardige zaken. Hij heeft zichzelf niet gespaard in het boek en blijkt zeer openhartig.  Auteur Sander Donkers volgde hem maandenlang en verbleef onder meer als gast in de villa van Hay op Curacao.


 

HaySigneer


 

Barry vertelde ‘ik heb slapeloze nachten gehad’ of ik wel alles moest vertellen. Zijn leven bestond met name in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw uit seks, drugs en rock ‘n roll.  Anno 2016 is hij nog steeds ‘Still going strong’ en zo staat hij op vrijdag 9 september a.s  voor een strandconcert in Scheveningen samen met zijn maten van The Golden Earring. Haagse trots en nog steeds populair in binnen- en buitenland. Radar Love wordt ook nog steeds vaak gedraaid in onder meer de Verenigde Staten. Barry is een tevreden man en is dankbaar voor alles wat hij heeft meegemaakt. Hij zegt:  ‘ Dit leven is te mooi om achter te laten ‘  En dat beamen we!

Martin Reitsma

11 reacties

 1. Constant meeuws

  Leuk artikel om te lezen. Ik was zelf niet in de gelegenheid bij de presentatie te zijn maar de tekst van Martin Reitsma schept een mooi en helder beeld.
  Deze week het boek maar eens kopen,
  ben nu toch wel nieuwsgierig geworden.

 2. Elsje de Wit

  Redactie Haagmedia wat leuk om een stuk over Barry Hay te lezen op jullie site. Geweldige zanger natuurlijk die het met zijn topband The Golden Earring al ruim 50 jaar zo goed doet. Den Haags trots en fijn dat jullie regelmatig al die bands en muzikanten onder de aandacht brengen van jullie lezers. Keep up the good work!!!

 3. Berry Albers

  Wat leuk om als Zaanse op deze manier nog even na te kunnen genieten van een paar gezellige Haagse uurtjes!
  Altijd fijn als er verslagen van zulke evenementen worden geplaatst want er is al genoeg ellende in de wereld, hier wordt een mens blij van.
  Dank iedereen die hier verantwoordelijk voor is!

 4. Frans van Deenen

  Met dit goed geschreven stuk over Barry Hay wordt wel de aanzet gegeven om dit boek zeer zeker te kopen. Als je dit leest en de interviews op tv hoort en ziet dan is de houdbaarheids datum van Barry nog lang niet verlopen♫ Ik zie Barry nog staan in de tijd van The Haigs in de Haagse Marathon rolschaatsenbaan zo’n 50 jaar geleden met witte bordeelsluipers, witte Fender Telecaster. Top geschreven Martin Reitsma!

 5. Tineke Stant

  Wat geweldig om via Haagmedia op de hoogte te worden gehouden van het reilen en zeilen van de Haagse popscene. En wie kan dat nu beter doen dan Martin Reitsma, die zo is ingeburgerd in de Nederlandse muziekwereld? Zijn verslagen van muzikale evenementen zijn altijd een genot om te lezen, bevatten veel “inside information” en gaan ook altijd gepaard met prachtig fotomateriaal. Kortom, graag blijven voortzetten! Dit mag niemand missen.

 6. Marion

  Geweldig was er helaas niet bij maar martin reitsma door jou prachtige Verslag weet ik zeker dat we niks missen. En dat boek van. barry Hay dat gaan we natuulijk even halen Bedank voor het mooie verslag martin heb er weer van genoten.

 7. Esther van Gessel

  Wat een leuk stukje weer van dhr. Reitsna , altijd fijn om zo op de hoogte te blijven van de Haagse Muziek scene en mede hierdoor zullen er zeker meer mensen dit geweldige boek gaan aanschaffen . Ik zou zeggen graag meer van dit soort informatie via Haag Media .

 8. José

  Sander Donkers heeft er :’n vriend bij.
  Barry Hay heeft er ‘n vriend bij.
  Ik was getuige ervan hoe ze met elkaar omgingen daar in Den Haag aan ‘n gammel tafeltje tussen grote stapels boeken Hay. Ik heb ‘m uiteraard ook ben zuinig met lezen erin want ik wil niet dat het uit is.
  Golden Earring is ‘n soort verslaving als je er één keer verliefd op bent geworden ben je verkocht shit…
  Kostelijk vermaakt heb ik me en zal Barry z’n herkenning zinnetje en dikke kus nóóit meer vergeten.

 9. Weer geweldig om dit te lezen. Je beleeft de middag weer opnieuw.
  Fantastisch dat Martin Reitsma dit allemaal doet voor de Nederlandse Popmuziek!!
  Nu maar hopen dat HaagMedia z’n verslagen blijft publiceren!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.