Avonturia De Vogelkelder viert 40-jarig jubileum

Dit jaar bestaat Avonturia de Vogelkelder, de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland, 40 jaar. Om precies te zijn op 18 september 1976 werd de Vogelkelder bijgeschreven in het register van de Kamer van Koophandel. Juist… aanstaande zondag op de kop af 40 jaar geleden. Iedere bezoeker krijgt zondag een hapje en een drankje aangeboden om dit heugelijke feit mee te vieren. Zondag is ook de aftrap van een periode volop activiteiten rond het jubileum. Nog tot het einde van het jaar kan het winkelend publiek profiteren van extra voordelige aanbiedingen en zijn er talrijke activiteiten.

Avonturia de Vogelkelder mag zich anno 2016 de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland noemen. Wie er vandaag de dag rond loopt kan maar moeilijk geloven dat de hobby van Jan Huybers in 1976 in een keldertje onder zijn huis van slechts 90 m2 heeft geleid tot het huidige familiebedrijf met 52 medewerkers van 8.000 m2 met dierenwinkel, webshop, groothandel, brasserie en educatieve beleefwerelden voor kinderen.

We gaan terug naar 1976
De naam: “De Vogelkelder” is niet zomaar verzonnen. Jan verkocht zijn vogels letterlijk vanuit zijn kelder. De vensterbank in de slaapkamer deed dienst als etalage. Hier werden de eerste vogelkooien tentoongesteld. Vertegenwoordigers werden ontvangen op de bank in de woonkamer. Na 4 jaar werden de vogels en toebehoren verhuisd naar een pand aan de Copernicuslaan. Het assortiment van de Vogelkelder werd uitgebreid. Na enige tijd werd ook dit pand te klein. Tijd voor nieuwe toekomstplannen gemaakt. De zoons van Jan, Jimmy en Donald, kwamen in de zaak. Samen met Emely (de vrouw van Jan) en Tamara (de wederhelft van Jimmy) werd er een nieuwe stap gezet naar een ruim pand aan de Oude Haagweg. Hier was genoeg ruimte voor alle nieuwe ideeën. Op ruim 1000 m² creëerde de familie een ware belevenis voor jong en oud. Naast de verkoop van dieren en dierbenodigdheden werd aandacht besteed aan educatie. Een reptielengrot, losvliegende vogels en een goudzoekvijver… een bezoekje aan de Vogelkelder werd al snel een heel avontuur. Vandaar dat de naam werd uitgebreid tot “Avonturia De Vogelkelder”.
Om alle toekomstplannen te kunnen verwezenlijken werd er nog een keer verhuisd. Dit keer naar een ruime kas aan de Kerketuinenweg. Hier is tot op de dag van vandaag een keur van dieren te koop en te bewonderen, kunnen kinderfeestjes worden gevierd en is er een volwaardige brasserie waar de inwendige mens wordt voorzien van hapjes en drankjes. Ook is een dierenarts gevestigd in het pand aan de Kerketuinenweg.


avonturiaingang2


Eind 2014 is de aankoop gedaan van een aangrenzend pand, zodat de totale vloeroppervlakte uitkomt op
maar liefst 8.000 m2! Maanden is er hard gewerkt aan de uitbreiding. Achter de schermen heeft de verhuizing van de webshop, groothandel en diverse kantoren plaatsgevonden. De uitbreiding van Avonturia & ZOO, de realisatie van een nieuwe en unieke kattenstraat en de dierenarts zijn in een afrondende fase aangekomen. Kinderen kunnen nieuwe avonturen beleven in een uitdagende ruimte vol speel- en spelplezier. Door de verhuizing van de kattenafdeling naar het nieuwe gedeelte is er meer ruimte ontstaan om de honden- en vissenafdeling flink uit te breiden. In aanbouw is het Rattenriool en de Haagse Pinguïn Academy, waarbij op een leuke manier leerzame informatie over allerlei thema’s wordt aangeboden.

Kortom… een bezoek aan Avonturia De Vogelkelder is nu extra de moeite waard! De familie Huybers en het enthousiaste team medewerkers dat zeker heeft bijgedragen aan het succes van Avonturia De Vogelkelder verwelkomen u graag aanstaande zondag vanaf 12 uur aan de Kerketuinenweg 3 in Den Haag.

Avonturia De Vogelkelder
Kerketuinenweg 3, Den Haag
www.avonturia.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.