Aves Domestica is terug in Rijswijk

Vrijdagavond 2 november zal om 20.00 uur voor de 36e maal de opening plaatsvinden van de jaarlijkse tentoonstelling van de vogelvereniging Aves Domesticabij het Wellantcollege, Huis te Landelaan 2 te Rijswijk. Wethouder Björn Lugthart zal de opening verrichten.

Na drie jaar een show bij Hofstede Dier en Tuin te Den Haag is er dit jaar voor het eerst een vogeltentoonstelling bij het Wellantcollege in Rijswijk van Aves Domestica. Onlangs is een samenwerking aangegaan. Leden van Aves leveren vogels voor de volières en adviseren over de verzorging. Ook is er een les verzorgd. Het Wellantcollege gebruikt de vogels in haar lesprogramma en stelt een aantal lokalen beschikbaar voor het houden van de tentoonstelling. Leerlingen wordt de mogelijlkheid geboden om hierbij te helpen.

De door de leden van Aves Domestica, de Rijswijkse vereniging van vogelliefhebbers, gekweekte vogels zullen daarna gedurende de zaterdag en zondag, respectievelijk 3 en 4 november, te bezichtigen zijn. Zo’n 200 vogels van kanaries tot dwergpapegaaien en een grote verscheidenheid van tropische vogels zullen daar te zien zijn. Deze vogels zijn allemaal gekeurd door bevoegde keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en beoordeeld op hun kwaliteit, hetgeen voor een aantal leden de mogelijkheid zal geven met hun vogels prijzen te behalen.

Gedurende de tentoonstellingsdagen is er gelegenheid om ter verkoop aangeboden vogels te kopen tegen redelijke prijzen. Eveneens is er de mogelijkheid om via het Rad van Avontuur een aantal zeer aantrekkelijke prijzen te winnen. Een hapje en een drankje zijn ook verkrijgbaar. De toegang gedurende de show is gratis. Het gebouw is rolstoelvriendelijk alsmede de tentoonstellingzaal.
De openingstijden op vrijdag 2 november van 20.00 tot 22.00 uur; zaterdag 3 november van 10.00 tot 17.00 uur; en zondag 4 november van 10.00 tot 16.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.