Assepoester afgestoft tot sprankelend sprookje

Het Rijswijks Jeugdtheater brengt Assepoester als haar lentesprookje over een arm meisje dat wordt uitgebuit door haar gemene stiefmoeder en twee stiefzussen.

Als er een bal wordt georganiseerd zodat de prins een vrouw kan kiezen, wordt Assepoester thuis opgesloten. Met een beetje hulp van een toverfee kan ze toch naar het bal. Daar steelt ze het hart van de prins (‘Ik ken je pas 10 minuten, maar de mooiste en liefste ben jij’). Als ze voor middernacht van het bal verdwijnt omdat ze anders weer verandert in de gewone schoonmaakster die ze is, zet de prins alles op alles om haar te vinden.
Het verhaal is weinig verrassend, dat is bij jong en oud wel bekend. De verrassing zit in de uitvoering. Pepijn Jehee (regie) is er met zijn team (zangcoach Irene Borst en danscoach Janine van den Heuvel-Damen) in geslaagd het oude sprookje af te stoffen. Vlotte scenes, grappige teksten en mooie plaatjes zorgen ervoor dat Assepoester van begin tot eind boeiend blijft. Het orkest onder leiding van Carly Bakker zorgt voor de lieflijke deuntjes die bij zo’n sprookje horen.
De voorstelling speelt zich af in een groot boek, waarin steeds iets nieuws te zien is. De vrijwilligers van het Rijswijks Jeugdtheater leveren hier een bijzondere prestatie. Het decor is een lust voor het oog, maar dit geldt ook voor de prachtige kostuums. De spelers laten zich door dit visuele spektakel op geen enkel moment overschaduwen. Ze zijn expressief en dragen de vele leuke kleine rolletjes met verve.
Als de prins Assepoester heeft teruggevonden dankzij het muiltje dat ze op het bal is verloren, krijgt het publiek dan eindelijk de langverwachte kus. Luid applaus volgt. Eind goed al goed.

Assepoester is een jeugdvoorstelling om door een ringetje te halen. Men kan de voorstelling nog zien op zondagmiddag 1 april (geen grapje) in de .

Fotograaf: Erick Kicken (KVX)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.