Appartementen voor echtparen in Residence Chateau

‘Echtparen wonen ook op oudere leeftijd graag samen’, vertelt Marieke Agterberg, locatiemanager bij Residence Chateau, een particulier woonzorgcentrum. ‘Dat klinkt als een open deur, maar vaak kan dat niet in de reguliere zorg. Bij ons heeft een van beide echtgenoten een indicatie nodig en dan kan de ander bij ons in hetzelfde sfeervolle appartement wonen. Overigens hebben we ook appartementen voor alleenstaanden.’

Residence Chateau heeft ruime appartementen aan de Kanaalweg in Scheveningen, met elk een eigen royale badkamer. Agterberg: ‘Het is verstandig als mensen zich bij interesse in een appartement alvast aanmelden. Mocht zorg in de toekomst nodig zijn, staan zij alvast op een interesselijst. Wij verzorgen graag vrijblijvend een rondleiding. Bij Residence Chateau doen we er alles aan om het onze bewoners naar de zin te maken. Beweging is daarin een belangrijk onderdeel. We hebben enkele vaste activiteiten, zoals begeleid dansen, zingen op muziek uit vervlogen jaren en elke donderdag gymnastiek.’

Bewegen is gezond
‘Belevingsgerichte zorg heeft bij ons echt de nadruk’, vertelt Agterberg. ‘We sluiten aan op de door bewoners gewenste leefwijze, waarbij we activiteiten en bewegen aanbieden. Ook hebben we een nieuwe, uitstekende kok in huis. Een kok van zijn kaliber laat bewoners genieten van elke hap. Het welzijn van de cliënt staat bij alles wat we doen centraal.’ Dat sluit uitstekend aan op de nieuwe Kwaliteitsnorm Verpleeghuiszorg, die in 2017 is gepubliceerd door het Zorginstituut Nederland.

Vrijwilligers gezocht
‘We hebben goede contacten met het vrijwilligerscentrum in Scheveningen. Zij wandelen en praten met de bewoners, doen samen een boodschap of drinken een kopje koffie’, aldus Agterberg. ‘We kunnen zo nog meer tegemoet komen aan individuele vragen. Uiteraard zijn extra vrijwilligers altijd welkom. Mail bij interesse naar locatiemanager@residencechateau.nl.

Appartementen beschikbaar
Particuliere zorg is niet zo onbereikbaar als u mogelijk denkt. In een regulier verpleeghuis betaalt u momenteel een hoge eigen bijdrage. Het is verstandig na te denken over het alternatief; particuliere zorg. Mensen kunnen hier intensieve tot zeer intensieve zorg krijgen. U kunt bij Residence Chateau al wonen vanaf € 2500,- per maand inclusief service. U komt, indien u bent geïndiceerd door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CiZ), voor vergoeding van uw zorgkosten in aanmerking.

Meer weten? Kijk op www.residencechateau.nl.
Kiezen voor particuliere zorg kan een verademing zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.