Ambachtsmarkt in Winkelcentrum Loosduinen

Op 25 en 26 mei brengt Winkelcentrum Loosduinen het ware hart met geschiedenis van winkeliers naar het welbekende plein in Loosduinen met oude en nieuwe ambachten. Hier kan publiek zien, proeven en ruiken hoe ambacht is ontstaan en hoe de winkeliers van nu nog steeds met dezelfde passie voor eigen product te werk gaan in Loosduinen. Ook omwonenden krijgen de kans om een eigen ambacht te laten zien.

Zowel op de vrijdag als op de zaterdag komen er oude én nieuwe ambachten samen om bezoekers de kunst van ambacht te laten zien. De oude ambachten van Oude Ambachtengroep Vroeger bestaan onder andere uit een touwslager, glas blazer, mosterd draaier, kaarsen dompelen en tinnen soldaatjes gieten. Naast deze ambachten staan ook de winkeliers van Winkelcentrum Loosduinen zelf op deze markt. Zij staan deze dagen vóór de winkels in plaats van binnen, om ook een kijkje te geven in de ambacht die zij dagelijks beoefenen. De lokale winkeliers laten bezoekers van Winkelcentrum Loosduinen graag de verse producten en etenswaren zien: heerlijk geurend brood en banket, bloemen, vlees, vis, groente, fruit en kaas vers van het mes.

Behalve alle ambachten vinden er nog meer activiteiten plaats. Speciaal voor de kleintjes zorgt Kinderopvang 2samen voor schmink en diverse spelletjes. Foodtrucks zorgen voor hapjes en drankjes en op de achtergrond klinken de deuntjes van vinyl-dj Abstractblond. Naast het swingen op de muziek zijn de platen ook verkrijgbaar om mee naar huis te nemen. Een gezellige dag voor jong en oud in Winkelcentum Loosduinen. De Ambachtsmarkt is van 11.00 tot 18.00 uur op vrijdag en 11. 00 tot 17.00 uur op zaterdag.

Bewonersmarkt 
Bewoners uit Loosduinen kunnen naast het genieten van deze dagen ook een eigen ambacht laten zien, of kraam vullen met gewenste producten. Aangeboden door Winkelcentrum Loosduinen kunnen omwonenden voor maar 10 euro participeren en een kraam huren! Reserveren kan door een e-mail te sturen aan info@kreativevents.nl of een kraam te boeken via de website: www.kreativevents.nl/ambachtsmarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.