Alleen maar nette jongens in Kwintsheul

De foto van de maand december van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul is van een schoolklas in Kwintsheul in het jaar 1932. In het klaslokaal zitten 23 jongetjes in hun nette kleren keurig met de armen over elkaar in de lens te kijken. Achter in de klas staat, volgens de aantekening achterop de foto, juffrouw Looijenstein. Ook staat er dat het de eerste klas is, dus de jongetjes moeten een jaar of zes oud zijn. Als ze nog leven, zijn ze inmiddels over de negentig.

Wie zijn al deze kinderen? Wat is er van ze geworden? Reacties zijn welkom bij de Historische Werkgroep via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren.
De Werkgroep is tevens op zoek naar nog meer foto’s uit Kwintsheul voor een tentoonstelling in 2018. Iedereen met oude of meer recente foto’s wordt gevraagd om contact op te nemen met de Werkgroep.

De foto van november betrof de mooiste tekening van Wateringen. De uitreiking van de prijzen van de tekenwedstrijd was in 2001, maar toch zijn er geen namen gemeld. Op de website en Facebook blijft te foto te zien in de hoop dat er nog kinderen worden herkend.

Foto van de Maand
De Historische Werkgroep plaatst maandelijks een foto op de website www.oud-wateringen.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/oudwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent. Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar info@oud-wateringen.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst.

Maandelijks spreekuur
De foto’s kunnen ook in het echt worden bekeken tijdens het maandelijkse historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Dit spreekuur is bedoeld voor iedereen met vragen over of interesse in de lokale geschiedenis. De volgende spreekuur is op 6 januari in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in Wateringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.