Afzien in de wielerklassieker van het Westland

De wielerklassieker van het Westland, zo staat de Nobutec Omloop van de Glazen Stad in de boeken als komende zondag alweer de 34ste editie wordt verreden. Een echte klassieker over 175 kilometer kris kras door het Westland en het Oostland.

Vorig jaar lag de finish verder weg. Door wegwerkzaamheden konden enkele wegen in het Westland dit jaar niet in het parcours opgenomen worden en is deze noodgedwongen met tien kilometer ingekort. Wat niet wegneemt dat de 150 coureurs, verdeeld over 25 ploegen met zes coureurs, een zware wedstrijd te wachten staat. En dat deze omloop er een is die door veel renners hoog op het lijstje staat, bleek wel uit de snelheid waarmee het door de KNWU gestelde maximale aantal van 25 ploegen werd bereikt.

De renners vertrekken zondag 22 april om 13.00 uur van de Vogelaer in Honselersdijk en komen na een minuut of dertig weer langs de start/finish locatie. Rond de klok van vier passeren de deelnemers opnieuw de finishlijn wat ze daarna nog tweemaal zullen doen. Bij de vierde passage – het is dan tegen vijven – razen de wielrenners voor de laatste keer over de eindstreep.

Wedstrijd en in de wedstrijd
Na de eerste passage van de renners rond 13.45 uur wordt een zogenaamde ‘afwachtingswedstrijd’ verreden door basisleden, beter bekend als de regiorenners. Zij rijden voor het eerste Open Westlandse kampioenschap, over een rondje van 1600 meter waar vanwege de veiligheid van de KNWU maximaal 75 renners aan mogen deelnemen. En ook hiervoor bleek de animo groot. Nog geen twee dagen na bekendmaking moesten de organisatoren al het sein ‘volgeboekt’ geven.

Groot scherm
Het eerste Open Westlands kampioenschap is georganiseerd om de toeschouwers te vermaken in afwachting van de finish van de klassieker. Voor de jeugd is er een springkussen en er staat een grote tent waar hapjes en drankjes genuttigd kunnen worden. Toeschouwers van de omloop zijn uiteraard wielerliefhebbers. Speciaal voor hen is er een scherm opgesteld waarop de Vlaamse klassieker Luik-Bastenaken-Luik gevolgd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.