ADO Den Haag Vrouwen knokken zich naar gedeelde koppositie

Het vrouwenelftal van ADO Den Haag heeft zich zondagmiddag aan kop genesteld in de Eredivisie Vrouwen. In het Cars Jeans Stadion werd tegen PSV een vroeg opgelopen achterstand nog voor de theepauze weggewerkt. In de tweede helft werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven: 2-1.

ADO Den Haag kwam snel op 0-1 achterstand. Het duurde echter niet lang alvorens de thuisploeg de score weer gelijk trok. Vijf minuten na de openingstreffer werd Victoria Pelova in de eigen zestien gevloerd door Yvonne van Schijndel, waarna een strafschop volgde. Pelova nam zelf plaats achter de stip en liet doelvrouw Angela Christ kansloos met een snoeihard schot in de linkerhoek: 1-1.

Tien minuten voor rust kwam de formatie van trainer Arend Regeer aan de leiding. Pelova kwam op links in balbezit en kreeg de bal middels een scherp afgemeten voorzet bij Romy Speelman. Laatstgenoemde stond geposteerd bij de tweede paal en schoot de bal van dichtbij hard richting de korte hoek. Door de benen van Christ en met enig fortuin eindigde de inzet achter de lijn: 2-1. Hoewel PSV in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker was, bleven de drie punten in Den Haag.

Foto Peter Looijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.