Adembenemende grootbeeldfilm ‘Amazing Caves’

Lezersactie: doe en maak kans!

Amazing Caves draait een halfjaar in het Haagse koepeltheater Omniversum. In de avontuurlijke grootbeeldfilm van MacGillivray Freeman met prachtige, weidse natuurbeelden die op het 840 m2 grote koepelscherm maximaal tot zijn recht komen, dalen we af naar de ijsgrotten van Groenland, de onderwatergrotten bij het schiereiland Yucatán en de aardgrotten van de Little Grand Canyon.

In Amazing Caves worden Hazel Barton en Nancy Aulenbach gevolgd op hun avontuurlijke ontdekkingsreis, die op het scherm van Omniversum levensecht binnenkomen. Op onherbergzame en vijandige plekken zoekt microbioloog Barton naar het geheim van minuscule organismes die er duizenden jaren onder extreme omstandigheden wisten te overleven. Ze hoopt zo op het spoor te komen van nieuwe medicijnen of antibiotica om ziektes te bestrijden.

Vanaf een klif bij de Grand Canyon dalen Barton en Aulenbach af naar de ingang van een miljoenen jaren oude grot, terwijl ze ruim tweehonderd meter boven een turquoise rivier bungelen. In Groenland sluiten ze zich aan bij een team wetenschappers en avonturiers om in een ijsgrot naar een recorddiepte van 150 meter af te dalen; een kathedraalachtige wereld van blauw ijs, waar ze messcherpe ijsscherven moeten ontwijken. De onderwatergrotten bij de Mexicaanse kust hebben de mooiste formaties, maar zijn ook levensgevaarlijk. Eén verkeerde beweging kan dodelijk zijn. Het water is er zo helder dat je pas merkt onder water te zijn als Hazel en Nancy voorbij zwemmen.

Amazing Caves is een adembenemende grootbeeldfilm van regisseur Stephen Judson (The Alps, Everest) en producent MacGillivray Freeman (National Parks Adventure, Humpback Whales) met muziek van The Moody Blues. De film werd vele malen bekroond – onder meer bij de Giant Screen Awards, het International Wildlife Film Festival, New York Festivals en CINE – en kreeg juichende kritieken van de Amerikaanse pers.

Lezersactie
Voor een lezersactie in deze krant worden 5×2 vrijkaartjes van Amazing Caves verloot. Meedoen en kans maken is eenvoudig. Vul onderstaande in en mail het antwoord op de vraag naar lezersactie@haagmedia.nl. De reacties moeten uiterlijk maandag 17 juli binnen zijn.

COUPON
Vraag: Wie is de regisseur van de Amazing Caves grootbeeldfilm?
Naam:
Adres:
Woonplaats:
Tel.nummer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.