Activiteiten week 36 – 2018

DEN HAAG


Zondag 9 september:
BINGO
Van 13.15 tot 16.00 uur.
Een keer in de 14 dagen wordt een gezellige bingo voor jong en oud in de Hoogkarspelstraat 85 gehouden. Met heel veel kansen op leuke kleine prijsjes zoals boodschappen en cadeautjes. Meespelen kan al vanaf 0.80 cent per ronde. De zaal is open vanaf 12.00 uur. Meer info op 06-57217403.

Zondag 9 september:
Van 16.00 tot 21.00 uur
ROZE MIDDAG
Gezellige roze middag voor de 50+ homo/lesbo/ transgenders en hun vrienden in dienstencentrum Copernicus Daguerrestraat 16 te Den Haag. Laagdrempelig en geen entree. Een middag met optredens (met een knipoog). Deze middag in een Portugese sfeer, ook het eten is hier op aangepast. Elke maand is er een ander thema. info 070-3603232.

Woensdag 12 september:
ELLY’S FASHION CLUB
Van 10.00 tot 12.00 uur of van 19.30 tot 21.30 uur.
Goed kleding leren maken in een gezellige en ontspannen sfeer. In kleine groepjes kan dit elke woensdag in de ochtend of avond. Of dit nu voor jezelf, (klein)kind of een leuk project is, bijna alles is mogelijk. Voor informatie en/of inschrijven: telefoon 06-46427739 of efc1581@gmail.com. Locatie Laan van Wateringse Veld 1581, Den Haag.

Donderdag 13 september:
OUDERENMIDDAG
Van 13.30 tot 15.00 uur.
Iedere tweede donderdag van de maand wordt op stadsboerderij Herweijerhoeve een speciale ouderenmiddag gehouden. Ouderen kunnen dan aanschuiven voor een kopje thee of koffie met wat lekkers erbij. Natuurlijk is er ook gelegenheid om tijd met de dieren door te brengen. Aanmelden via (facebook) stadsboerderij of stadsboerderijen@denhaag.nl Stadsboerderij Herweijerhoeve is gevestigd aan de Anna Polakweg 7 in het Zuiderpark, ingang Vreeswijkstraat.

Elke dinsdag:
OPEN OCHTEND
Van 10.00 tot 12.00 uur.
In de Adventkerk aan de Hengelolaan is elke dinsdag de gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken. Tijdens de open ochtend wordt in een ontspannen sfeer met mensen een praatje gemaakt en met elkaar gedeeld wat er in onze omgeving leeft. De ingang is aan de Orveltestraat 15 en de toegang is gratis.

Zondag 9 september
OPEN MONUMENTENDAG
Van 11.00 – 16.00 uur
Tijdens de open monumentendag is Buitenplaats Ockenburgh gedeeltelijk
opengesteld voor bezoekers. Binnen zijn verhalen te beluisteren over de Buitenplaats. Verder is er van alles te zien, te horen en te beleven op het terrein van de Buitenplaats zoals: Optreden van de Loosduinse Harmonie Tavenu, officiële overdracht Schilderij “Zicht op Loosduinen” door wethouder Guernaoui. Het Zuid-Hollands Landschap is de hele dag aanwezig. Speciaal voor kinderen is er een goochelaar kunnen zij geschmikt worden of meedoen met de knutsel workshop. Om 16.00 uur is er een optreden van Straight Up Hogs in de Kasserie. Toegang en deelname aan alle activiteiten is gratis! Zie ook www.buitenplaatsockenburgh.nl voor het hele progamma en tijden.


WATERINGEN


Donderdag 20 september:
BASISCURSUS TAROT
Van 19.30 tot 22.15 uur.
Deze basiscursus Tarot is voor beginners en duurt zes weken. De cursus wordt afgerond met een certificaat. De kosten bedragen 147,50 euro inclusief lesmateriaal. Bij aanmelding krijgt men Tarotkaarten twv 14,50 euro gratis. Aanmelden per e-mail of telefoon is vereist: marianne@goldenspirit.nl of tel. 06-21257507. www.goldenspirit.nl


WESTLAND


Vanaf dinsdag 11 september:
GRATIS COMPUTERLES VOOR SENIOREN
Van 16.00 tot 17.30 uur.
Senioren die een computer of laptop hebben, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met de computer of internet, kunnen in Naaldwijk terecht. Het Flora Lentiz College en Rode Kruis Westland verzorgen een kennismakingscursus, die zes lessen omvat. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, behoudens een bijdrage voor het lesboek à 10 euro. Aanmelden kan bij Ko Tijsmans via vrijwilligers@rodekruiswestland.nl of 06-13534365.


RIJSWIJK


Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september:
CREA WEEKEND
Van 10.00 tot 17.00 uur.
Op deze beurs tref je zo’n 200 stands met materialen voor verschillende creatieve hobby’s en zelfgemaakte creaties. Ook kun je deelnemen aan leuke en leerzame workshops en demonstraties. Leuk voor de kids: schminken, graffiti spuiten en leuke workshops! Entree € 8,-, kinderen van 7 t/m 12 jaar € 3,- en tot zes jaar gratis. De Broodfabriek, Volmerlaan 12, Rijswijk. Meer informatie: www.creaweekend.nl.

Zaterdag 8 en zondag 9 september:
PARANORMAAL ALTERNATIEF
Van 10.00 tot 17.00 uur.
De grootste spirituele beurs van Nederland biedt u een complete dag uit. Ruim 250 stands vullen de hal met paranormale en spirituele producten. Daarnaast geven mediums en paragnosten diverse consulten. Ook is er gelegenheid om gratis mee te doen aan interactieve workshops. Dit weekend staat alles in het teken van “bewegen”. Entree € 8,-, kinderen van 7 t/m 12 jaar € 3,- en tot zes jaar gratis. De Broodfabriek, Volmerlaan 12, Rijswijk. Meer informatie: www.paranormaalalternatief.nl.

Zondag 9 september:
PAPIERMARKT
Vanaf 11.00 uur.
Op het voorplein van Museum Rijswijk en in de Oude Kerk tegenover het museum wordt de traditionele papiermarkt georganiseerd. Een groot aantal papierkunstenaars, ontwerpers en handelaren presenteren hier hun producten in het kader van de Rijswijk Papier Biënnale 2018. In het museum zijn tijdens de Papier Biënnale tot 7 oktober papierwerken te zien van 18 internationale kunstenaars.

Vrijdag 14 september:
GRATIS PROEFLES TAI CHI
Aanvang 15.15 uur.
In september wordt gestart met een beginnerscursus Tai Chi in Wijkcentrum Muziekbuurt aan de Schalmeistraat 15. Tai Chi is een zachte bewegingsvorm afkomstig uit China die voor iedereen geschikt is en goed is voor de balans van lichaam en geest. Het helpt stress te verminderen en het lichaam soepel en sterk te houden. Tai Chi kan worden gezien als een bewegende meditatie. Kom vrijblijvend kennismaken. Speciale sportkleding is niet nodig, het dragen van makkelijk zittende kleding en platte soepele schoenen wordt aanbevolen.

Zondag 23 september:
BIBIMBAP WORKSHOP
Van 11.30 tot 14.30 uur
Ontdek de smaak van Korea met de Bibimbap workshop. Onder begeleiding van de Koreaanse Rien en Ae Ran leert u Bibimbap maken, een traditioneel Koreaans gerecht met rijst, vlees/tofu, groentes, ei en Koreaanse saus. Samen met de andere deelnemers beleeft u een gezellige en culinaire middag. Locatie Kookstudio Let’s Cook Together in Rijswijk. Aanmelden en meer info via rien@proeverij.com o.v.v. Bibimbap workshop, of bel Ae Ran 06-25274883. Kosten: €49,50 per persoon incl. Bibimbap, recept, groene thee, fris en Koreaanse rijstwijn.

Iedere woensdag:
SPEELINSTUIF
Van 14.00 tot 16.00 uur.
Deze speelinstuif is voor grote en kleine bijdehandjes. In Wijkcentrum Het Oude Raadhuis aan de Laan Hofrust 4 kan men sport- en spelmateriaal lenen en hiermee onder begeleiding in het park buiten spelen. Voetballen, volleyballen, tennissen, frisbeeën, springtouwen, fietsjes en steps, alles is mogelijk. Onder het genot van heerlijke koffie of smakelijke gerechten van de lunchkaart kan men hier tevens lekker lezen, gebruik maken van de Wifi of genieten van het zonnetje op het terras.

Iedere woensdag:
ANTIEK & CURIOSAMARKT
Van 10.00 tot 16.00 uur.
Tijdens de zomermaanden is er in het gezellige winkelcentrum van Oud Rijswijk bij de Oude Kerk in de Herenstraat een antiek- en curiosamarkt. Het aantal kramen is van 11 tot 25 stuks. Vrij entree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.