Activiteiten week 34

DEN HAAG

Vrijdag 24 augustus:
ZOMERBINGO JOOP
Van 13.00 tot 16.00 uur.
Deze bingo (met een broodje en wat lekkers van Joop) heeft 10 ronden met de super mee; vanaf 7 euro voor de hele middag met hele mooie prijzen zoals levensmiddelen en bingobonnen. Tevens wordt een loterij met mooie prijzen gehouden. Deze bingo is ook voor ‘oudere’ mensen en de consumpties zijn heel goedkoop. Zaal open 11.00 uur. De Wiekslag, Molenbrink 68A, DH-Lsd. Eindpunt tram 2 (Kraaijenstein). Gratis parkeren.
Info: 06-40255316.

Vrijdag 24 augustus:
SUMMER OF LAUGH
Aanvang 20.15 uur.
Op 24 augustus is het podium aan het muzikale, absurdistische cabaretduo Yentl en de Boer. Zij verzamelen elke zomer de allermooiste, grappigste en meest ontroerende liedjes en samen met hun lievelingsmuzikanten trekt het duo daarmee langs zomerfestivals en openluchttheaters. Dit jaar doen Yentl Schieman en Christine de Boer in het kader van Diligentia’s Summer of Laugh ook het Zuiderparktheater aan. Hun optredens kenmerken zich door kraakheldere samenzang, verfrissende humor, sterke teksten en een bizarre fantasie. Tickets & info: www.zuiderparktheater.nl

Zaterdag 25 augustus:
SYMPHONY IN THE PARK
Aanvang 20.00 uur
Het Residentie Orkest bewijst meer dan ooit dat symfonische muziek ook in de 21ste eeuw van onschatbare betekenis is en een groot publiek kan betoveren. Deze dag keert het orkest terug in het Zuiderparktheater, met een romantische concertavond in de zwoele buitenlucht. De vaste dirigent, Nicholas Collon, trapt het muzikale seizoen af met twee wereldberoemde werken: de overweldigende Schilderijententoonstelling van Moesorgski en het Vioolconcert in D majeur van de Russische componist Tsjaikovski. Magistrale magie gegarandeerd. Tickets & info: www.zuiderparktheater.nl

Zondag 26 augustus:
PLANKJESBINGO
Aanvang 13.15 uur.
Voor iedereen die een gezellige middag bingo wil spelen. Voor maar 0.80 cent per ronde. Waarbij heel veel leuke kleine bruikbare prijsjes te winnen zijn (en grote voor de volle kaart). Kom gezellig meespelen in de Hoogkarspelstraat 85. Zaal open om 12.00 uur. Om de 14 dagen wordt deze bingo gedraaid. Voor meer info: 06-57217403.

Dinsdag 28 augustus:
SENIOREN FIETS & GENIET TOCHT
Vanaf 10.00 uur.
Verzamelen en inschrijven/aanmelden in de zaal van Buurthuis de Toekomst, Laan van Wateringse Veld 222, Den Haag. Daar wordt om 10.30 uur gestart. De deelnemers zullen weer een schitterend mooie fietstocht rijden een heel mooi stuk natuurschoon. De lunch wordt gehouden in de gezellige Hooiberg in het schilderachtige dorpje ’t Woudt. Bij de Hooiberg mag de eigen boterham naast een consumptie genuttigd worden.

Zaterdag 1 september:
VLOOIENMARKT
Van 9.30 tot 15.00 uur.
Deze vlooienmarkt wordt gehouden in de vernieuwde locatie van De Kronkel, Westeinde 425 te Den Haag. Alle 25 tafels staan weer vol met onder andere kleding, kinderboeken en speelgoed (het is zo weer Sinterklaas), cd’s, dvd’s, huishoudelijke spullen en leuke hebbedingetjes. Hier en daar zal er ook al wat kerst te vinden zijn. De toegang is gratis. Ook het buffet is geopend. Info bij Henk op 06-17969873.

Zondag 2 september:
WIELERWEDSTRIJD
RWV de Spartaan organiseerd een wielerwedstrijd in het Zuiderpark. Dit is een snel parcours over een ronde van 2,5 km. Om 10.00 uur start de wedstrijd voor amateurs/sportklasse/junioren over 75km en om 12.15 uur de wedstrijd funklasse over 25km. Voor de funklasse kan iedereen zonder licentie met een racefiets en goedgekeurde helm zich opgeven. In de funklasse zijn er aparte prijzen voor 40-, 40+ en de snelste dame. Inschrijving voor funklasse en meer informative staat op www.despartaan.nl

Vanaf dinsdag 4 september:
COMPUTERCURSUS WINDOWS 10
Deze cursus wordt in wijkcentrum Moerwijk aan de Aagje Dekenlaan 51 in Den Haag gegeven. Gedurende 12 weken wordt de deelnemers het gebruik van Windows 10 geleerd. De cursus is voor beginners en gevorderden. De kosten van de cursus zijn 12 euro, inclusief cursusmateriaal. Voor informatie en inschrijven: Simon Keyser via 06-81420099.

Woensdag 5 september:
ELLY’S FASHION CLUB
Van 10.00 tot 12.00 uur of van 19.30 tot 21.30 uur.
Wil jij in een gezellige en ontspannen sfeer kleding naar eigen keuze leren maken? In kleine groepjes kan je in de ochtend en/of in de avondkleding leren maken. Of dit nu voor jezelf, (klein)kind of een leuk project is, bijna alles is mogelijk bij Elly’s Fashion Club. Voor informatie en/of aanmelden: tel. 06 46427739 of efc1581@gmail.com. Locatie: Laan van Wateringse Veld 1581.

Elke dinsdag:
OPEN OCHTEND
Van 10.00 tot 12.00 uur.
In de Adventkerk aan de Hengelolaan is elke dinsdag de gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken. Tijdens de open ochtend wordt in een ontspannen sfeer met mensen een praatje gemaakt en met elkaar gedeeld wat er in onze omgeving leeft. De ingang is aan de Orveltestraat 15 en de toegang is gratis.

WATERINGEN

Donderdag 20 september:
BASISCURSUS TAROT
Van 19.30 tot 22.15 uur.
Deze basiscursus Tarot is voor beginners en duurt zes weken. De cursus wordt afgerond met een certificaat. De kosten bedragen 147,50 euro inclusief lesmateriaal. Bij aanmelding krijgt men Tarotkaarten twv 14,50 euro gratis. Aanmelden per e-mail of telefoon is vereist: marianne@goldenspirit.nl of tel. 06-21257507. www.goldenspirit.nl

RIJSWIJK

Zaterdag 25 augustus:
WIJKBORREL
Van 16.00 tot 18.00 uur.
Deze gezellige wijkborrel wordt in Leeuwendaal gehouden. De plaats van handelen is bij de kastanjeboom aan de Oranjelaan. Meer informatie: wijkvereniging-leeuwendaal.nl

Woensdag 5 september:
PRINSESSENBRADERIE
Van 10.00 tot 16.000 uur.
Kom een kijkje nemen bij de Prinsessenbraderie in Rijswijk. Gezellige muziek van de band EW Rockers en voor kinderen activiteiten als een speelkussen, waterbalonnen, schminckkraam etc. De braderie vindt plaats aan de Prinses Margrietsingel & Prinses Irenelaan. Met een eigen kraampje deelnemen aan de braderie? Neem dan zo snel mogelijk contact op via activiteiten@steenvoordenoord.nl of via 06-48000400.

Zondag 9 september:
PAPIERMARKT
Vanaf 11.00 uur.
Op het voorplein van Museum Rijswijk en in de Oude Kerk tegenover het museum wordt de traditionele papiermarkt georganiseerd. Een groot aantal papierkunstenaars, ontwerpers en handelaren presenteren hier hun producten in het kader van de Rijswijk Papier Biënnale 2018. In het museum zijn tijdens de Papier Biënnale tot 7 oktober papierwerken te zien van 18 internationale kunstenaars.

Iedere woensdag:
SPEELINSTUIF
Van 14.00 tot 16.00 uur.
Deze speelinstuif is voor grote en kleine bijdehandjes. In Wijkcentrum Het Oude Raadhuis aan de Laan Hofrust 4 kan men sport- en spelmateriaal lenen en hiermee onder begeleiding in het park buiten spelen. Voetballen, volleyballen, tennissen, frisbeeën, springtouwen, fietsjes en steps, alles is mogelijk. Onder het genot van heerlijke koffie of smakelijke gerechten van de lunchkaart kan men hier tevens lekker lezen, gebruik maken van de Wifi of genieten van het zonnetje op het terras.

Iedere woensdag:
ANTIEK & CURIOSAMARKT
Van 10.00 tot 16.00 uur.
Tijdens de zomermaanden is er in het gezellige winkelcentrum van Oud Rijswijk bij de Oude Kerk in de Herenstraat een antiek- en curiosamarkt. Het aantal kramen is van 11 tot 25 stuks. Vrij entree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.