Activiteiten week 30 – 2018

DEN HAAG

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 juli:
BUITENBIOSCOOP
Op het strand van Theater Dakota aan de Zuidlarenstraat 57: een buitenbioscoop met gratis films op groot scherm. Op het plein. Of eigenlijk: het strand; in de zomer is het plein van Dakota omgeturned tot een waar stadsstrand! Op een megascherm, met de films die door de buurt zijn uitgekozen. See you at the movies! Kijk op www.theaterdakota.nl/nieuws/buiten-bios-dakota voor het hele programma.

Vrijdag 27 juli:
BINGO JOOP
Van 13.00 tot 16.00 uur.
Deze bingo (met wat lekkers van Joop) heeft 10 ronden met de super mee vanaf 7 euro voor de hele middag met hele mooie prijzen zoals levensmiddelen en bingobonnen. Tevens wordt een loterij met mooie prijzen gehouden. Deze bingo is ook voor ‘oudere’ mensen en de consumpties zijn heel goedkoop. Zaal open 11.00 uur. De Wiekslag, Molenbrink 68A, DH-Lsd. Eindpunt tram 2 (Kraaijenstein). Gratis parkeren. Info: 06-40255316.

Zaterdag 28 juli:
SUMMER OF LAUGH
Aanvang 20.15 uur.
Met Sjaak Bral, Kasper van der Laan, Janneke Bijl, Rayen Panday, Speelman en Speelman Een unieke samenwerking tussen het Zuiderparktheater en Diligentia, Summer of Laugh: drie zomerse avonden in het park met muziek, ontroering én keihard lachen. De eerste avond wordt door niemand minder dan cabaretier, columnist en schrijver Sjaak Bral aan elkaar gegrapt. Ook Kasper van der Laan (winnaar publieksprijs Leids Cabaretfestival), Janneke de Bijl (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten), comedian met zelfspot Rayen Panday en Speelman en Speelman met hun fantastische muziek en liedteksten staan in de line-up voor deze avond! Tickets & info: HYPERLINK “http://www.zuiderparktheater.nl/”www.zuiderparktheater.nl

Zondag 29 juli:
BINGO
Van 13.15 tot 16.00 uur.
Een keer in de 14 dagen wordt een gezellige bingo voor jong en oud in de Hoogkarspelstraat 85 gehouden. Met heel veel kansen op leuke kleine prijsjes zoals boodschappen en cadeautjes. Meespelen kan al vanaf 0.80 cent per ronde. De zaal is open vanaf 12.00 uur. Meer info op 06-57217403.

Zondag 29 juli:
BOULEVARD OF GOLDEN MUSIC
Van 14.30 tot 18.00 uur.
De rock ‘n rollfans kunnen hun hart weer ophalen op de boulevard op Kijkduin. Er is muzikaal vuurwerk van de roemrijke Haagse band Rene & The Alligators. Deze gerenommeerde band tilt het verre verleden naar het heden en laat menigeen opnieuw hunkeren naar de tijd van petticoats en vetkuiven, de hoela hoep, Puch en Zundapp, de Kikkers & the Plu. Als support-act treden deze middag Mars, Kim & Yenney en Fleur de Bruin op. Hoewel Kijkduin inmiddels ‘op de schop’ is gegaan, is de badplaats nog steeds prima bereikbaar.

Dinsdag 31 juli:
SENIOREN FIETS & GENIET TOCHT
Vanaf 10.00 uur.
Verzamelen en inschrijven/aanmelden in de zaal van Buurthuis de Toekomst, Laan van Wateringse Veld 222, Den Haag. Daar wordt om 10.30 uur gestart. De deelnemers zullen weer een schitterend mooie fietstocht rijden door een prachtige omgeving.

Woensdag 1 augustus:
YES-R MEETS BAMBOE RAPPERS (5+)

Aanvang 15.00 uur.
Rapper, entertainer, presentator, acteur: Yes-R is een veelzijdige jongen! Op 1 augustus staat de populaire Amsterdammer met een kort optreden in het Zuiderparktheater. Yes-R begon al op 12-jarige leeftijd met rappen en werd in 2005 bij het grote publiek bekend toen hij samen met Ali-B het nummer Leipe Mocro Flavour uitbracht. Bij zijn optreden in Den Haag wordt hij voorafgegaan door de Bamboe Rappers van Kindcentrum Bamboe: een basisschool uit Escamp die elk jaar een Zomerschool organiseert. Dit jaar is het overkoepelende thema rappen. Maak na de show persoonlijk kennis met Yes-R tijdens de meet & greet. Tickets & info: HYPERLINK “http://www.zuiderparktheater.nl/”www.zuiderparktheater.nl

Elke dinsdag:
OPEN OCHTEND
Van 10.00 tot 12.00 uur.

In de Adventkerk aan de Hengelolaan is elke dinsdag de gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken. Tijdens de open ochtend wordt in een ontspannen sfeer met mensen een praatje gemaakt en met elkaar gedeeld wat er in onze omgeving leeft. De ingang is aan de Orveltestraat 15 en de toegang is gratis.


WATERINGEN


Donderdag 20 september:
BASISCURSUS TAROT
Van 19.30 tot 22.15 uur.
Deze basiscursus Tarot is voor beginners en duurt zes weken. De cursus wordt afgerond met een certificaat. De kosten bedragen 147,50 euro inclusief lesmateriaal. Bij aanmelding krijgt men Tarotkaarten twv 14,50 euro gratis. Aanmelden per e-mail of telefoon is vereist: HYPERLINK “mailto:marianne@goldenspirit.nl”marianne@goldenspirit.nl of tel. 06-21257507. www.goldenspirit.nl


RIJSWIJK


Iedere woensdag:
SPEELINSTUIF
Van 14.00 tot 16.00 uur.
Deze speelinstuif is voor grote en kleine bijdehandjes. In Wijkcentrum Het Oude Raadhuis aan de Laan Hofrust 4 kan men sport- en spelmateriaal lenen en hiermee onder begeleiding in het park buiten spelen. Voetballen, volleyballen, tennissen, frisbeeën, springtouwen, fietsjes en steps, alles is mogelijk. Onder het genot van heerlijke koffie of smakelijke gerechten van de lunchkaart kan men hier tevens lekker lezen, gebruik maken van de Wifi of genieten van het zonnetje op het terras.

Iedere woensdag:
ANTIEK & CURIOSAMARKT
Van 10.00 tot 16.00 uur.
Tijdens de zomermaanden is er in het gezellige winkelcentrum van Oud Rijswijk bij de Oude Kerk in de Herenstraat een antiek- en curiosamarkt. Het aantal kramen is van 11 tot 25 stuks. Vrij entree.


WESTLAND


Zondag 29 juli:
ZOMERZANGDIENST
Aanvang 19.00 uur.
Deze zangdienst wordt in de Hervormde kerk aan de Fonteinstraat 6 te Poeldijk gehouden. De voorganger is ds. A.J. Molenaar. Het orgel wordt bespeeld door Henri Sneller. Verder verleent Jenny Storm medewerking op de fluit. Na de dienst is er koffie, thee of fris. De ronde van Poeldijk is om 18.00 uur afgelopen dus de kerk is na 18.30 uur weer bereikbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.