Activiteiten week 28 – 2018

DEN HAAG


Vrijdag 13 juli:
SPREEKUUR WETHOUDER
Van 13.30 tot 14.30 uur.
Wethouder Rachid Guernaoui houdt voor de zomer spreekuur in alle stadsdelen van Den Haag en vrijdag gebeurt dat in stadsdeelkantoor Escamp aan de Leyweg. Mensen met ideeën, suggesties, klachten of vragen mogen dan bij hem binnenlopen. Zij hoeven zich van tevoren niet aan te melden

Vrijdag 13 juli:
BINGO JOOP
Van 13.00 tot 16.00 uur.
Deze bingo (met wat lekkers van Joop) heeft 10 ronden met de super mee vanaf 7 euro voor de hele middag met hele mooie prijzen zoals levensmiddelen en bingobonnen. Tevens wordt een loterij met mooie prijzen gehouden. Deze bingo is ook voor ‘oudere’ mensen en de consumpties zijn heel goedkoop. Zaal open 11.00 uur. De Wiekslag, Molenbrink 68A, DH-Lsd. Eindpunt tram 2 (Kraaijenstein). Gratis parkeren. Info: 06-40255316.

Zondag 15 juli:
BINGO
Van 13.15 tot 16.00 uur.
Een keer in de 14 dagen wordt een gezellige bingo voor jong en oud in de Hoogkarspelstraat 85 gehouden. Met heel veel kansen op leuke kleine prijsjes zoals boodschappen en cadeautjes. Meespelen kan al vanaf 0.80 cent per ronde. De zaal is open vanaf 12.00 uur. Meer info op 06-57217403.

Dinsdag 17 juli:
SENIOREN FIETS & GENIET TOCHT
Vanaf 10.00 uur is het verzamelen en inschrijven/aanmelden in de zaal van Buurthuis de Toekomst aan Laan van Wateringse Veld 222 in Den Haag. Om 10.30 uur wordt gestart en zullen de deelnemers een schitterend mooie fietstocht rijden door een prachtige omgeving. De lunch is in restaurant De Haagsche Beek in Kijkduin. Er wordt een extra lunchpauze ingelast zodat niemand eventueel op extra kosten wordt gejaagd.

Woensdag 18 juli:
PIM & POM: HET FEESTELIJKE FIEPBOEK
Aanvang 15.00 uur.
Pim & Pom: Het Feestelijke Fiepboek is een uitbundige voorstelling boordevol muziek en vrolijke liedjes voor kinderen van 3 jaar en ouder, ter ere van de 100ste geboortedag van de bekende illustratrice Fiep Westendorp. In Het Feestelijke Fiepboek is de buurtkat Fiep 100 jaar geworden. Dat gaan Pim en Pom vieren met een groots verrassingsfeest. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een knalfeest geven? De twee poezen hebben er hun pootjes vol aan. Als dat maar goed gaat. Tickets & info: www.zuiderparktheater.nl

Vrijdag 20 & zaterdag 21 juli:
THE GREATEST THING
Aanvang 21.00 uur.
Een magisch muzikaal sprookje over de liefde. Dat is The Greatest Thing, de romantische mimemuziektheatervoorstelling voor alle leeftijden. De uit Berlijn afkomstige singer-songwriter Miss Walker en mimeartiest Silent Rocco nemen hun publiek mee naar een andere wereld, waarin een zwijgende vagebond (Silent Rocco) en een schijnbaar levenloos neon-elfje (Miss Walker) de hoofdpersonen zijn. Om deze midzomeravond-ervaring compleet te maken, kunt u voorafgaand aan de voorstelling facultatief een boottocht maken met de Willemsvaart. Tickets & info: www.zuiderparktheater.nl

Elke dinsdag:
OPEN OCHTEND
Van 10.00 tot 12.00 uur.
In de Adventkerk aan de Hengelolaan is elke dinsdag de gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken. Tijdens de open ochtend wordt in een ontspannen sfeer met mensen een praatje gemaakt en met elkaar gedeeld wat er in onze omgeving leeft. De ingang is aan de Orveltestraat 15 en de toegang is gratis.

Dinsdag & woensdag t/m 22 augustus
VAKANTIE YOGALESSEN
di. 19.30-20.45 uur, wo. 9.30-10.45 uur
Locatie : Yoga Op de Hoogte, in het souterrain van de Remonstrantse kerk, Laan van Meerdervoort 955, ingang: zijkant van de kerk; Pioenweg. Les :Hatha yoga door ervaren yogadocenten Phyllis, Floris en Melita Bijdrage: € 10,- (graag vooraf en gepast betalen) Meenemen : Makkelijke kleding, badlaken of yogamat Meer info: info@yogavoorieder.nl

Begin september
LEER SPELENDERWIJS BRIDGEN
Dinsdagmiddags
Begin september start op de dinsdagmiddag in de Vruchtenbuurt een kennismakingscursus bridge. In een cursus van twaalf lessen wordt je spelenderwijs de basis van het bridgen geleerd. De lessen worden gegeven in wijkcentrum de Vruchtenbuurt, Albardastraat 60 en het lesgeld bedraagt 96 euro exclusief het lesboek. De lessen inclusief oefenen duren circa twee en een half uur en worden verzorgd door een ervaren NBB bridgedocent. Wat is zo leuk aan bridge? Bij bridge maakt het in tegenstelling tot andere kaartspelen minder uit of je goede of slechte kaarten krijgt. Het gaat erom wat je er mee doet. Bovendien doe je op een gemakkelijke wijze nieuwe kennissen en vrienden op. Wees niet bang, doe mee en speel binnen een jaar mee op een bridgeclub bij jou in de buurt. Voor informatie: 06-81841320.

Elke maandag
BRIDGECLUB LOOSDUINEN
Van 19.30 tot 22.30 uur
Bij Bridgeclub Loosduinen kunt u tot en met 27 augustus elke maandag
meespelen in de zomercompetitie. U dient zich aan te melden vóór 19.15 uur aan de zaal. Van niet-leden wordt een bijdrage van 3 euro gevraagd. Wijndaelercentrum Loosduinen, Catharina v Rennesstraat 8.
Info: Hans de Bruijn, 0644591535 bcl3045@gmail.com

Elke woensdag
WALBODUINBRIDGE
Van 13.00 tot 16.30 uur
Bij ‘Walboduinbridge’ kunt u tot en met 29 augustus elke woensdag meespelen in de zomerbridgecompetitie. Vooraf aanmelden is niet nodig, u bent welkom met of zonder partner. De kosten bedragen € 2,50 per persoon per keer. Speelduur van 13.00 tot 16.30 uur.
Locatie: Clubgebouw WHC/WINGS, Mozartlaan 195.
Meer informatie bij spelleider Martien Scheffer, e-mail mjmscheffer@hotmail.nl, telefoon: 06-29082045 en op www.walboduinbridge.nl.

Elke dinsdag
BRIDGEN BIJ DUNO
Deze zomer kan men weer bridgen bij NBC op dinsdagavond. Voor mensen die dit spel nog nooit op een club gespeeld hebeen, is dit misschien wel een mooie gelegenheid om op deze manier te ervaren hoe dat is. Er wordt gespeeld bij DUNO aan de Mgr. Nolenslaan 9. Aanwezig zijn voor 19.30 uur. De kosten bedragen 2 euro per persoon. Meer info via 06-37349160.


WATERINGEN


Dinsdag 25 september:
BASISCURSUS TAROT
Van 19.30 tot 22.15 uur.
Deze basiscursus Tarot is voor beginners en duurt zes weken. De cursus wordt afgerond met een certificaat. De kosten bedragen 147,50 euro inclusief lesmateriaal. Bij aanmelding krijgt men Tarotkaarten twv 14,50 euro gratis. Aanmelden per e-mail of telefoon is vereist: marianne@goldenspirit.nl of tel. 06-21257507. www.goldenspirit.nl


RIJSWIJK


Zaterdag 14 juli:
TWEEDEHANDS MARKT
Van 10.00 tot 16.00 uur.
Deze markt wordt gehouden in zorgcentrum Florence Steenvoorde aan de Gen. Spoorlaan. Lekker snuffelen tussen de ‘oude’ spulletjes van een ander. De baten zijn ten behoeve van uitstapjes voor de bewoners van het zorgcentrum.

Dinsdag 17 juli:
DIABETESCAFE
Aanvang 10.00 uur.
Het diabetescafé is alleen in de ochtend in het Oude Raadhuis, Laan Hofrust 4 en gaat dit keer over de zorgverlening aan mensen met diabetes mellitus in de regio Haaglanden. Vanwege de vakantieperiode is het niet ‘s avonds.

Elke woensdag:
ANTIEK & CURIOSAMARKT
Van 10.00 tot 16.00 uur.
Tijdens de zomermaanden is er in het gezellige winkelcentrum van Oud Rijswijk bij de Oude Kerk in de Herenstraat een antiek- en curiosamarkt. Het aantal kramen is van 11 tot 25 stuks. Vrij entree.

Iedere donderdag:
WARME LUNCH
Vindt u het gezellig om samen te eten, maar wilt u liever ’s avonds de deur niet uit? In Wijkcentrum Het Oude Raadhuis, het prachtige stadhuis van weleer, wordt vanaf elke donderdag een warme maaltijd door een kok een warme maaltijd bereid. Wilt u nieuwe contacten leggen en daarbij ook nog heerlijk eten? Kom dan langs! Voor slecht 5, euro kunt u genieten van een verrassingsmenu dat uit drie gangen bestaat. Reserveren is niet vereist maar wel fijn. Meer weten? Bel voor inlichtingen naar 070-7579250.

Elke maandagavond:
HARDLOOPGROEP
Van 19.00 tot 20.00 uur.
Jongeren van 15 jaar en ouder kunnen aansluiten bij de hardloopgroep van Welzijn Rijswijk, om hun conditie op peil te houden. Maar jongeren die nog niet zo veel conditie hebben, zijn ook hartstikke welkom. Daarnaast staan ontmoeting en gezelligheid hoog in het vaandel. Vandaar dat er na afloop altijd gezamenlijk wat wordt gedronken en (na)gepraat. De start is bij Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1. Bel voor informatie naar Gaby: 06-45722397.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.