Activiteiten week 27 – 2018

DEN HAAG

Vrijdag 6 juli:
BINGOAVOND
Aanvang 19.30 uur.
Iedereen is welkom in wijkcentrum De Geest aan de George Bizetstraat 25. Er worden 8 ronden en een superronde gespeeld. Halverwege is er een pauze waarin men mee kan doen aan de loterij en een drankje aan de bar kan kopen. Er zijn mooie cadeaus, cadeaubonnen en diverse levensmiddelen te winnen. De hele avond meespelen kan vanaf 12 euro, de superronde vanaf 2 euro. De zaal is open vanaf 18.30 uur. Voor meer informatie: Henk op 06-13226142.

Zaterdag 7 juli:
ROMMELMARKT
Van 08.00 tot 15.00 uur.
In De Bokkefort wordt weer een rommelmarkt gehouden, speciaal voor mensen met een kleine beurs. Goedkoper dan de Kringloop. Aangeboden wordt antiek, snuisterijen, postzegels, kleding, schoenen, platen, cd’s, dvd’s, speelgoed en partijhandel. Er zijn tafels te huur vanaf 7 euro. De Bokkefort, dr H.E. van Gelderlaan 260, Den Haag-Houtwijk. Info: 06-40255316.

Zaterdag 7 juli:
VROUWEN BLOEMENBINGO BON KUNE
Deze bingo voor vrouwen in de stijl van de antiliaanse Bon Kune wordt georganiseerd door Anna’s Gedoe aan de Steenwijklaan 500. Er zijn 15 rondes, waarvan 5 grote knallers. Tijdens deze bingo krijgen de deelneemsters 2 gratis consumpties en diverse kleine hapjes. Voorverkoop 15 euro; aan de deur 20 euro. Kaarten kunnen besteld worden op 06-42407151.

Dinsdag 10 juli:
SENIOREN FIETS & GENIET TOCHT
Aanvang 10.30 uur.
Vanaf 10.00 uur is het verzamelen en inschrijven/aanmelden in de zaal van
Buurthuis de Toekomst aan de Laan van Wateringse Veld 222. Daarna wordt gestart met deze schitterend mooie fietstocht door veel natuurschoon. De lunch is in het Wapen van Maeslant (eigen brood mogen we daar eten naast een consumptie).

Elke dinsdag:
OPEN OCHTEND
Van 10.00 tot 12.00 uur.
In de Adventkerk aan de Hengelolaan is elke dinsdag de gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken. Tijdens de open ochtend wordt in een ontspannen sfeer met mensen een praatje gemaakt en met elkaar gedeeld wat er in onze omgeving leeft. De ingang is aan de Orveltestraat 15 en de toegang is gratis.

Elke dinsdag: ZOMERBRIDGE
Deze zomer kan men weer bridgen bij NBC op dinsdagavond. Voor mensen die dit spel nog nooit op een club gespeeld hebeen, is dit misschien wel een mooie gelegenheid om op deze manier te ervaren hoe dat is. Er wordt gespeeld bij Duno aan de Mgr. Nolenslaan no. 9. Aanwezig zijn voor 19.30 uur. De kosten zijn 2 euro per persoon. Meer info op 06-37349160.

Begin september
LEER SPELENDERWIJS BRIDGEN
Dinsdagmiddags
Begin september start op de dinsdagmiddag in de Vruchtenbuurt een kennismakingscursus bridge. In een cursus van twaalf lessen wordt je spelenderwijs de basis van het bridgen geleerd. De lessen worden gegeven in wijkcentrum de Vruchtenbuurt, Albardastraat 60 en het lesgeld bedraagt 96 euro exclusief het lesboek. De lessen inclusief oefenen duren circa twee en een half uur en worden verzorgd door een ervaren NBB bridgedocent. Wat is zo leuk aan bridge? Bij bridge maakt het in tegenstelling tot andere kaartspelen minder uit of je goede of slechte kaarten krijgt. Het gaat erom wat je er mee doet. Bovendien doe je op een gemakkelijke wijze nieuwe kennissen en vrienden op. Wees niet bang, doe mee en speel binnen een jaar mee op een bridgeclub bij jou in de buurt. Voor informatie: 06-81841320.

Elke maandag
BRIDGECLUB LOOSDUINEN
Van 19.30 tot 22.30 uur
Bij Bridgeclub Loosduinen kunt u tot en met 27 augustus elke maandag
meespelen in de zomercompetitie. U dient zich aan te melden vóór 19.15 uur aan de zaal. Van niet-leden wordt een bijdrage van 3 euro gevraagd.
Wijndaelercentrum Loosduinen, Catharina v Rennesstraat 8. Info: Hans de Bruijn, 0644591535 bcl3045@gmail.com

Elke woensdag
WALBODUINBRIDGE
Van 13.00 tot 16.30 uur
Bij ‘Walboduinbridge’ kunt u tot en met 29 augustus elke woensdag meespelen in de zomerbridgecompetitie. Vooraf aanmelden is niet nodig, u bent welkom met of zonder partner. De kosten bedragen € 2,50 per persoon per keer. Speelduur van 13.00 tot 16.30 uur. Locatie: Clubgebouw WHC/WINGS, Mozartlaan 195. Meer informatie bij spelleider Martien Scheffer, e-mail mjmscheffer@hotmail.nl, telefoon: 06-29082045 en op www.walboduinbridge.nl.

Elke dinsdag
BRIDGEN BIJ DUNO
Deze zomer kan men weer bridgen bij NBC op dinsdagavond. Voor mensen die dit spel nog nooit op een club gespeeld hebeen, is dit misschien wel een mooie gelegenheid om op deze manier te ervaren hoe dat is. Er wordt gespeeld bij DUNO aan de Mgr. Nolenslaan 9. Aanwezig zijn voor 19.30 uur. De kosten bedragen 2 euro per persoon. Meer info via 06-37349160.

WESTLAND

Zaterdag 7 juli
BOEKENMARKT EN PLATENZOLDER
Van 10.00 tot 11.30 uur
Er is verkoop van boeken en dvd’s, cd’s en oude grammofoonplaten in de Hervormde Kerk in de Fonteinstraat in Poeldijk, achter de Action. Op de Platenzolder bevinden zich veel cd’s, elpees, singletjes en 78 toeren platen. Muziek en boeken van alle tijden en voor alle smaken voor een kleine prijs. De opbrengst is bestemd voor vervanging van het leien dak van de kerk.

RIJSWIJK

Zaterdag 7 juli:
MUZIEK
Vanaf 14.00 uur.
Erik speelt op de UDU, een Nigeriaanse waterkan die oorspronkelijk bespeeld wordt door Igbo vrouwen. En op de RAV tong handpan, gemaakt door de Russische meester Andrew Remyannikov, kenmerkend om zijn magische geluid. Dat gebeurt in de Wereldwinkel aan de Kerklaan 1b in Oud Rijswijk.

Zaterdag 7 juli:
KIDS KITCHEN
Van 11.00 tot 14.00 uur.
Hou je van kokkerellen ben je tussen de 9 en 12 jaar oud, en lijkt het jou leuk om samen met andere kinderen jullie eigen kidskookcafé te runnen? Dan is Kids Kitchen zeker iets voor jou! Voor de grote vakantie kun je oefenen in onze professionele keuken. Bedenk leuke gerechtjes, stel een menu samen en maak mooie menukaarten. Hoe leuk is het als je in september je eigen kidskookcafé opent waar je gastvrij de buurtbewoners welkom heet? Geef je op voor de oefendagen in Wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1. Voor informatie en aanmelden: jeugd@welzijn-rijswijk.nl

Iedere donderdag:
WARME LUNCH
Vindt u het gezellig om samen te eten, maar wilt u liever ’s avonds de deur niet uit? In Wijkcentrum Het Oude Raadhuis, het prachtige stadhuis van weleer, wordt vanaf elke donderdag een warme maaltijd door een kok een warme maaltijd bereid. Wilt u nieuwe contacten leggen en daarbij ook nog heerlijk eten? Kom dan langs! Voor slecht 5, euro kunt u genieten van een verrassingsmenu dat uit drie gangen bestaat. Reserveren is niet vereist maar wel fijn. Meer weten? Bel voor inlichtingen naar 070-7579250.

Elke maandagavond:
HARDLOOPGROEP
Van 19.00 tot 20.00 uur.
Jongeren van 15 jaar en ouder kunnen aansluiten bij de hardloopgroep van Welzijn Rijswijk, om hun conditie op peil te houden. Maar jongeren die nog niet zo veel conditie hebben, zijn ook hartstikke welkom. Daarnaast staan ontmoeting en gezelligheid hoog in het vaandel. Vandaar dat er na afloop altijd gezamenlijk wat wordt gedronken en (na)gepraat. De start is bij Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1. Bel voor informatie naar Gaby: 06-45722397.

WATERINGEN

Dinsdag 25 september:
BASISCURSUS TAROT
Van 19.30 tot 22.15 uur.
Deze basiscursus Tarot is voor beginners en duurt zes weken. De cursus wordt afgerond met een certificaat. De kosten bedragen 147,50 euro inclusief lesmateriaal. Bij aanmelding krijgt men Tarotkaarten twv 14,50 euro gratis. Aanmelden per e-mail of telefoon is vereist: marianne@goldenspirit.nl of tel. 06-21257507. www.goldenspirit.nl

WESTLAND

Zaterdag 7 juli:
BOEKENMARKT EN PLATENZOLDER
Van 10.00 tot 11.30 uur.
Er is verkoop van boeken en dvd’s, cd’s en oude grammofoonplaten in de Hervormde Kerk in de Fonteinstraat in Poeldijk, achter de Action. Op de Platenzolder bevinden zich veel cd’s, elpees, singletjes en 78 toeren platen. Muziek en boeken van alle tijden en voor alle smaken voor een kleine prijs. De opbrengst is bestemd voor vervanging van het leien dak van de kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.