Activiteiten week 19 – 2018

DEN HAAG


Vrijdag 11 mei:
BINGOAVOND
Aanvang 19.30 uur.
Iedereen is welkom in wijkcentrum De Geest aan de George Bizetstraat 25. Er worden 8 ronden en een superronde gespeeld. Halverwege is er een pauze waarin men mee kan doen aan de loterij en een drankje aan de bar kan kopen. Er zijn mooie cadeaus, cadeaubonnen en diverse levensmiddelen te winnen. De hele avond meespelen kan vanaf 12 euro, de superronde vanaf 2 euro. De zaal is open vanaf 18.30 uur. Voor meer informatie: Henk op 06-13226142.

Vrijdag 11 mei:
BINGO JOOP
Van 13.00 tot 16.00 uur.
Deze bingo heeft 10 ronden met de super mee vanaf 7 euro voor de hele middag met hele mooie prijzen zoals levensmiddelen en bingobonnen. Tevens wordt een loterij gehouden. Er is gratis koffie en wat lekkers plus. Wie met 2 nieuwe mensen komt, speelt gratis mee. Deze bingo is ook voor ‘oudere’ mensen en de consumpties zijn heel goedkoop. Zaal open 11.00 uur. De Wiekslag, Molenbrink 68A, DH-Lsd. Eindpunt tram 2 (Kraaijenstein). Gratis parkeren. Info: 06-40255316.

Woensdag 12 mei
CONCERT ZANGKOOR
Aanvang om 20.00 uur
Het koor Capella Sine Nomine geeft weer een concert in de OLV Hemelvaartkerk in Loosduinen. Soothing Sounds is een programma met soms spannende, soms verstilde maar bovenal troostende muziek. De luisteraar wordt meegenomen op een reis langs bekende en minder bekende componisten, die elk op hun eigen manier de rust en de stilte in hun composities hebben weten te verklanken. Het concert begint om 20.00 uur, toegang is gratis, collecte en borrel na afloop.

Zaterdag 26 mei
UYTENBOGAERT LEZING
Aanvang om 16.00 uur
In de Remonstrantse kerk aan de Laan van Meerdervoort 955 wordt de jaarlijkse Uytenbogaert lezing gehouden. Dit jaar zal “De religieuze tolerantie in Nederland” worden bezien en beschouwd door Professor Dr. James Kennedy, decaan van het University College Utrecht. HIj promoveerde in 1995 op “Nieuw Babylon in aanbouw: Nederland in de jaren 60”. Kosten voor toegang tot de lezing bedragen €5,00.

Zondag 27 mei
FAMILIEFIETSTOCHT
Start van 11.30 tot 13.00 uur
Vanuit Gebouw OJOS in Monster start voor de 50e keer ‘De week van de OJOS Miles’. Voor 5 euro kan worden deelgenomen aan deze allerlaatste familie fietstocht. Voor deze finale jubileumeditie hoopt de organisatie op extra veel enthousiaste deelnemers.

29 mei t/m 1 juni
MONSTERSE AVONDVIERDAAGSE
Voor de Monsterse Avondvierdaagse zijn afstanden over tweeëneenhalf, vijf en tien kilometer uitgezet, die allen starten vanuit gebouw O.J.O.S. Choorstraat 95 in Monster.
Inschrijven kan tot vrijdag 25 mei. Vraag het voorinschrijfformulier aan via Miles.OJOS@caiway.net. Kosten hiervoor bedragen € 4,50 per persoon. Schrijf je je in bij de start op dinsdag 30 mei in gebouw OJOS, dan zijn kosten € 5,00.
De week van de O.J.O.S. Miles wordt op vrijdag 1 juni met een feestelijke intocht vanaf parkeerterrein Molenslag afgesloten. Deelnemers ontvangen dan een herinnering. Daaropvolgend is er het Blarenbal in gebouw O.J.O.S.

Dinsdag 15 mei:
INFORMATIE-DAG
Van 10.00 tot 12.00 uur.
In het Buurthuis de Toekomst, Laan van Wateringse Veld 222 te Den Haag is er een vrijblijvende informatie over de binnenkort te starten mooie en gezellige Senioren Fiets & Geniet Tochten vanuit het Wateringse Veld. Kijk ook eens op: www.fietsgroepdelft.nl

Woensdag 16 mei:
SCHAAPSCHEERDEMONSTRATIE
Van 13.00 tot 16.00 uur.
Op stadsboerderij Op den Dijk aan de Bovendijk 141-143 in Wateringse Veld worden de schapen geschoren. Een mooie kans om van dichtbij te zien hoe een schaap uit zijn winterjas gehaald wordt.

Vanaf vrijdag 18 mei:
LADY WALK & TALK
Vertrek 9.00 uur.
Bewegen is gezond! Wil je niet alleen wandelen? Sluit je dan aan bij Lady walk en Talk! Een wandelclub die georganiseerd wordt door en voor vrouwen. Leer op deze manier andere vrouwen kennen en samen genieten van de natuur. Verzamelen Wijkcentrum Moerwijk Aagje Dekenlaan 51. Wilt u zich aanmelden of meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Joanne en Micheline via: micheline-joanne@outlook.com

Zondag 20 mei:
BINGO
Van 13.15 tot 16.00 uur.
Gezellige bingo met leuke prijsjes in de Hoogkarspelstraat 85 voor jong en oud 0.80 cent per ronde. Kom je ook gezellig meespelen? Voor meer info kan men bellen naar: 06-57217403.


WATERINGEN


Zaterdag 12 mei:
CONCERT
Aanvang 19.30 uur.
De koren ‘Cantilene’ uit Wateringen, ‘Canticum’ uit Gouderak en ‘Sursum Corda’ uit Stolwijk een gezamenlijk concert in de Ned. Herv. Kerk aan het Plein in Wateringen. Deze avond staat onder leiding van organist, pianist en dirigent Jan Peter Teeuw en voor de muzikale begeleiding zorgt de vaste organist Jan van Westenbrugge. Ook zal medewerking worden verleend door de pianist Laurence Fierens en Nicolien van Deursen met dwarsfluit. Uiteraard is in het programma samenzang opgenomen, zodat ook de bezoekers uit volle borst kunnen meezingen. De toegang is gratis, maar wel zal er een collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten.
De kerk is open vanaf 19.00 uur.

Dinsdag 25 september:
BASISCURSUS TAROT
Van 19.30 tot 22.15 uur.
Deze basiscursus Tarot is voor beginners en duurt zes weken. De cursus wordt afgerond met een certificaat. De kosten bedragen 147,50 inclusief lesmateriaal. Bij aanmelding krijgt men Tarotkaarten twv 14,50 gratis. Aanmelden per e-mail of telefoon is vereist: marianne@goldenspirit.nl of tel. 06-21257507. www.goldenspirit.nl

 


WESTLAND


Zaterdag 12 mei:
SNUFFELMARKT EN PLATENZOLDER
Van 9.00 tot 13.00 uur.
De jaarlijkse snuffelmarkt in de Hervormde Kerk aan de Fonteinstraat in Poeldijk wordt weer gehouden. Ook de Platenzolder is open met een grote voorraad elpees, singletjes, 78 toeren platen en alle soorten cd’s. Vele soorten muziek voor elke smaak. De opbrengst is bestemd voor vervanging van het leien dak van de kerk. Koffie en thee staat klaar.

Zaterdag 12 mei:
PLANTENMARKT
Van 8.00 tot 13.00 uur.
Op het Fonteinplein naast de Hervormde Kerk aan de Fonteinstraat 6 wordt de dag voor Moederdag weer de jaarlijkse plantenmarkt gehouden. Aan de kerkzijde worden de planten verkocht ten bate van het bouw- en aflossingsfonds van de Hervormde kerk, aan de Action-zijde worden de planten verkocht ten bate van het koor Deo Sacrum. Er is weer een groot assortiment van allerhande tuinplanten, waaronder eersteklas geraniums, diverse hangplanten, Spaanse margrieten en campanula’s.

 


RIJSWIJK


Dinsdag 15 mei:
DIABETESCAFE
Vanaf 19.30 uur.
De Hartstichting verzorgt een presentatie over de complicaties aan hart en vaten als gevolg van diabetes. Locatie: Stervoorde, Dr.H.J. Van Mooklaan 1, Rijswijk. Aanmelden bij Nicoletteraaijmakers@gmail.com of 06-57779018.

Vrijdag 18 mei;
INFORMATIEBIJEENKOMST
Vanaf 17.00 uur.
Dit is een informatiebijeenkomst over de diabetische voet en de behandeling/verzorging van chronische wonden. Deze zeer interessante bijeenkomst is in de kliniek. De bezoekers krijgen een rondleiding in de zuurstoftank die voor de genezing van zulke wonden wordt gebruikt. Locatie: Hyperbaar Geneeskundig Centrum, Treubstraat 5a, Rijswijk. Aanmelden in verband met de beschikbare ruimte is gewenst bij Nicoletteraaijmakers@gmail.com of 06-57779018.

Iedere donderdag:
WARME LUNCH
Vindt u het gezellig om samen te eten, maar wilt u liever ’s avonds de deur niet uit? In Wijkcentrum Het Oude Raadhuis, het prachtige stadhuis van weleer, wordt vanaf elke donderdag een warme maaltijd door een kok een warme maaltijd bereid. Wilt u nieuwe contacten leggen en daarbij ook nog heerlijk eten? Kom dan langs! Voor slecht €5,- kunt u genieten van een verrassingsmenu dat uit drie gangen bestaat. Reserveren is niet vereist maar wel fijn. Meer weten? Bel voor inlichtingen naar 070-7579250.

Elke maandagavond:
HARDLOOPGROEP
Van 19.00 tot 20.00 uur.
Jongeren van 15 jaar en ouder kunnen aansluiten bij de hardloopgroep van Welzijn Rijswijk, om hun conditie op peil te houden. Maar jongeren die nog niet zo veel conditie hebben, zijn ook hartstikke welkom. Daarnaast staan ontmoeting en gezelligheid hoog in het vaandel. Vandaar dat er na afloop altijd gezamenlijk wat wordt gedronken en (na)gepraat. De start is bij Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1. Bel voor informatie naar Gaby: 06-45722397.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.