Activiteiten week 16 – 2018


DEN HAAG


Vrijdag 20 april:
WEEKENDBINGO
Aanvang 20.00 uur.
Tijdens deze bingo worden 8 ronden gespeeld voor 8 euro. Er zijn mooie artikelen te winnen. Men wordt bij binnenkomst verwelkomd met een kopje koffie of thee; en in de pauze iets hartigs. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Kaartjes zijn aan de zaal te koop. Wijkcentrum Moerwijk, Aagje Dekenlaan 51.

Zaterdag 21 april:
ROMMELMARKT
Van 9.30 tot 15.00 uur.
Deze gezellige rommelmarkt wordt gehouden in het D.C. Copernicus aan de Daguerrestraat 16 in Den Haag. Alle tafeltjes staan weer vol met gezelligheid, kleding, sieraden, speelgoed, poppen, postzegels, en uitverkoop CD’s en DVD’s. De toegang is gratis. Het buffet is geopend voor een hapje en een drankje.

Zaterdag 21 april:
ROMMELMARKT
Van 13.30 tot 17.00 uur.
Deze oergezellige rommelmarkt wordt gehouden in wijkcentrum De Geest aan de Georges Bizetstraat 25. De toegang is gratis en er is van alles te koop tegen kleine prijsjes. Bezoekers kunnen ook een drankje en een hapje nuttigen. Neem voor meer informatie of bespreken van een gratis tafel contact op met 06-13226142.

Zaterdag 21 april:
PLANTENDAG
Van 10.00 tot 14.00 uur.
Volkstuinvereniging Florence Nightingale aan de Dedemsvaartweg 30 (hoek Zuidwoldestraat) houdt deze plantendag met geraniums, perkgoed, eenjarigen, groenten- en bloemenzaden, biologische grond en mest. Tevens is er informatie over tuincursussen en tuinadvies. Iedereen is welkom op het terras bij de kantine de mogelijkheid om wat lekkers te nemen. Meer informatie over de vereniging: www.vtvflorencenightingale.nl

Zaterdag 21 april:
BINGO DE BOK
Van 13.00 tot 15.30 uur.
Deze bingo heeft 8 ronden (vanaf 7 euro met de super mee) met levensmiddelen en hele mooie andere prijzen. Wie met 2 nieuwe mensen komt, speelt gratis mee. Tevens wordt een loterij (loten 1 euro pst) gehouden. Er is gratis soep en wat lekkers van Joop. De consumpties zijn heel goedkoop. Deze bingo is ook voor ‘oudere’ mensen. Zaal open 11.00 uur. De Bokkefort, Dr. H.E. van Gelderlaan 260, Den Haag-Houtwijk. Info: 06-40255316.

Dinsdag 8 mei:
VRIJBLIJVENDE INFORMATIE-OCHTEND
Van 10.00 tot 12.00 uur.
Vereniging Fietsgroep Delft Natuurlijk Genieten organiseert een informatie-ochtend over de ‘Senioren Fiets & Geniet Fietstochten’. Vanaf juli tot en met oktober zijn er elke dinsdag mooie en gezellige Senioren Fiets & Geniet Fietstochten vanuit het Wateringse Veld. In het Buurthuis de Toekomst, Laan van Wateringse Veld 222, Den Haag krijgt men vrijblijvende informatie hierover.

Zondag 13 mei:
HIGH TEA
Moederdag tip! Neem je moeder, schoonmoeder of oma mee naar Parkoers-Zuiderpark. Gezellig relaxen met een High Tea met diverse mini-sandwiches, warme mini-quiche, scones met clotted cream en huisgemaakte jam, mini-yoghurtjes met fruit en uiteraard de mini-taartjes uit eigen keuken. Potje thee erbij- dit alles voor € 17,50 p.p. Voor de kleintjes zijn er American Pancakes, Tosti banaan/chocola of Tosti Kaas. Gaarne reserveren via info@parkoers-zuiderpark.nl of telefonisch 070-2053000. Parkoers-Zuiderpark, Marie Heinenweg 3 ingang Hengelolaan. www.parkoers-zuiderpark.nl

Zaterdag 21 april
BINGO DE BOK
Van 13.00 tot 15.30 uur
Deze bingo heeft 8 ronden (vanaf 7 euro met de super mee) met levensmiddelen en hele mooie andere prijzen. Wie met 2 nieuwe mensen komt, speelt gratis mee. Tevens wordt een loterij (loten 1 euro pst) gehouden. Er is gratis soep en wat lekkers van Joop. De consumpties zijn heel goedkoop. Deze bingo is ook voor ‘oudere’ mensen. Zaal open 11.00 uur. De Bokkefort, Dr. H.E. van Gelderlaan 260, Den Haag-Houtwijk. Info: 06-40255316.

Zaterdag 21 april
ROMMELMARKT
Van 10.00 tot 14.00 uur
Rommelmarkt in wooncentrum Simon Carmiggelt aan de Nocturnestraat 2 in Loosduinen. Vele leuke spullen voor kleine prijsjes. Gratis entree.

Zaterdag 21 april
BOEKENMARKT EN PLATENZOLDER
Van 10.00 tot 11.30 uur
Verkoop van boeken en dvd’s, cd’s en oude grammofoonplaten in de Hervormde Kerk in de Fonteinstraat in Poeldijk. Op de Platenzolder vind u veel elpees, singletjes, 78 toeren platen en alle soorten CD’s. Muziek en boeken van alle tijden en voor alle smaken voor een kleine prijs. Ook kan de kerk bezichtigt worden.
De opbrengst is bestemd voor vervanging van het leiendak van de kerk. Koffie en thee staan klaar.

18 t/m 21 april
HOLLANDS GLORIE
Van 10.00 tot 17.00 uur *
Handwerkatelier Sari houdt een inspirerende uitstalling met voorjaars-, zomertaferelen tijdens de jaarlijkse open dagen. Een workshop waar u zelf een vogeltje kunt maken maakt deel uit van de open dagen. Voor elke betalende klant hligt traditiegetrouw een leuk cadeautje klaar.
* Woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Handwerkatelier Sari Hyacinthweg 53 in Den Haag.
Telefoon 070 3608985
info@handwerkateliersari.nl
www.handwerkateliersari.nl

Vrijdag 20 en zaterdag 21 paril
JAAREXPOSITIE FOTOCLUB RETOUCHE
Jaarlijkse fototentoonstelling van Fotoclub Retouche in wijkgebouw De Wiekslag, Molenbrink 68, Den Haag. Bezoekers kunnen meedoen aan de verkiezing van de publieksprijs en zo meedingen naar de mooiste foto in kleur of in zwart-wit.
Vrijdagavond 20 april van 19.30 uur – 22.30 uur (met om 20.00 uur bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking) en zaterdag 21 april 2018 van 11.00 uur – 16.00 uur. De toegang is gratis.

Donderdag 26 april
KONINGSNACHT IN DE LUIFEL
Ook in Café de Luifel gaat Koningsnach niet ongemerkt voorbij. Huis DJ Henk zorgt voor 70’s en 80’s muziek. Rock, Soul, Nederpop, het komt allemaal voorbij. Aangepaste kledij zou een leuke aanvulling zijn. Wijde pijpen of juist de vale spijkerbroek met zwart T-shirt, brede schoudervullingen, of een enorme krullenbos. Ook de hapjes worden op het thema aangepast. Voor meer info kijk ook op www.cafedeluifel.nl of volg ons op twitter en facebook @cafedeluifel.

Donderdags
WANDELFIT: WANDEL JE MEE?
Aanvang om 19.30 uur
Kom in beweging en wandel mee met de WandelFit groep van S.V. Loosduinen. Naast het wandelen bestaan de trainingen uit diverse oefeningen om je lichaam soepel te houden, je kracht op te bouwen en je uithoudingsvermogen te vergroten. Dit alles onder leiding van een gediplomeerde Allround Wandel Trainer. Start is vanaf het clubhuis van S.V. Loosduinen aan de Madesteinweg 17. Na afloop is er gratis koffie, chocolademelk of thee. Meer informatie op www.svloosduinen.com of stuur een mail naar Mariëlle de Jong: beweeg.je.jong@gmail.com


RIJSWIJK


Zaterdag 21 en 22 april:
NEUZELBEURS
Van 10.00 tot 17.00 uur.
Op de Neuzelbeurs struin je langs honderden kraampjes met o.a. tweedehands- en nieuwe spullen, curiosa, kleding, boeken, antiek en vele leuke koopjes! Zelf een keertje op de Neuzelbeurs staan? Bekijk de website voor de tarieven en beschikbaarheid. Entree: € 4,-, kids 3 t/m 12 jaar: € 3,- en t/m 2 jaar: gratis. Of koop een weekendkaartje voor € 6,-. Dit weekend tevens Inner Ink Tattoo convention, een internationaal tattoo event. Locatie: De Broodfabriek, Volmerlaan 12, Rijswijk. Meer informatie: www.neuzelbeurs.nl.

Zaterdag 21 april:
BUITENSCHILDERDAG
Van 10.00 tot 16.30 uur.
Zelf meenemen: teken- en schildermateriaal, lunchpakket Adres: Blokhut, Hazepad, Rijswijk (2287) – bij slecht weer is er onderdak – goed bereikbaar per fiets, fietsenstalling aanwezig, per auto en gratis parkeren, en OV. ook niet-leden kunnen deelnemen, een heerlijk ontspannen dagje buiten, de hele tuin is deze winter op de schop gegaan en is nieuw beplant het is prachtig! Inschrijven en meer informatie website www.amateurspalet.nl Dit jaar gaat de buitenschilderdag gegarandeerd door! Kosten: € 7,50 inclusief consumpties. Kinderen samen met volwassen deelnemer gratis.

Iedere donderdag:
WARME LUNCH
Vindt u het gezellig om samen te eten, maar wilt u liever ’s avonds de deur niet uit? In Wijkcentrum Het Oude Raadhuis, het prachtige stadhuis van weleer, wordt vanaf elke donderdag een warme maaltijd door een kok een warme maaltijd bereid. Wilt u nieuwe contacten leggen en daarbij ook nog heerlijk eten? Kom dan langs! Voor slecht €5,- kunt u genieten van een verrassingsmenu dat uit drie gangen bestaat. Reserveren is niet vereist maar wel fijn. Meer weten? Bel voor inlichtingen naar 070-7579250.

Elke maandagavond:
HARDLOOPGROEP
Van 19.00 tot 20.00 uur.
Jongeren van 15 jaar en ouder kunnen aansluiten bij de hardloopgroep van Welzijn Rijswijk, om hun conditie op peil te houden. Maar jongeren die nog niet zo veel conditie hebben, zijn ook hartstikke welkom. Daarnaast staan ontmoeting en gezelligheid hoog in het vaandel. Vandaar dat er na afloop altijd gezamenlijk wat wordt gedronken en (na)gepraat. De start is bij Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1. Bel voor informatie naar Gaby: 06-45722397.


WATERINGEN


Zondag 22 april:
WESTLANDS OPEN PODIUM
Aanvang 12.00 uur.
De werkgroep muziek van de culturele raad Wateringen organiseert weer een Westlands Open Podium. Dit keer met de oudgedienden van de muziekwerkgroep Bep en Ton Wessling op viool en cello met Arno Bol op piano. Zij spelen Cantabile van G. Hoth, Appassionato van F. Fourdrain en 3 Miniatures van F. Bridge. Hierna zal Paula Bol zingen. Zij wordt begeleid door haar man Arno Bol op piano. De zaal gaat open 11.30 uur. De entree is voor volwassenen € 2,50, inclusief koffie, thee, water of limonade. Kinderen hebben gratis toegang. Reserveren is niet mogelijk. Locatie: Centrum Hofboerderij, Hoflaan 1, Wateringen.

Dinsdag 25 september:
BASISCURSUS TAROT
Van 19.30 tot 22.15 uur.
Deze basiscursus Tarot is voor beginners en duurt zes weken. De cursus wordt afgerond met een certificaat. De kosten bedragen 147,50 inclusief lesmateriaal. Bij aanmelding krijgt men Tarotkaarten twv 14,50 gratis. Aanmelden per e-mail of telefoon is vereist: marianne@goldenspirit.nl of tel. 06-21257507. www.goldenspirit.nl


WESTLAND


Zaterdag 21 april:
BOEKEN- EN PLATENMARKT
Van 10.00 tot 11.30 uur.
Er is verkoop van boeken en dvd’s, cd’s en oude grammofoonplaten in de Hervormde Kerk in de Fonteinstraat in Poeldijk. Op de Platenzolder zijn veel elpees, singletjes, 78 toeren platen en alle soorten cd’s. Muziek en boeken van alle tijden en voor alle smaken voor een kleine prijs. De opbrengst is bestemd voor vervanging van het leien dak van de kerk. Koffie en thee staan klaar.w

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.