Actie IkPas 2018 voorbij

Een maand zonder alcohol zit er op. Op 5 april is de IkPas campagne feestelijk afgesloten. Samen met wethouder Volksgezondheid Björn Lugthart gingen Rijswijkers net als voorgaande jaren de uitdaging aan om 30 dagen geen alcohol te drinken. Rijswijk deed voor de vierde keer mee met IkPas. Samen met de Rijswijkse ambassadeurs moedigde wethouder Björn Lugthart zo veel mogelijk mensen aan om hun voorbeeld te volgen. De actie liep van 1 tot en met 30 maart.

Lugthart kijkt terug op een geslaagde actiemaand. “De IkPas campagne is ook dit jaar weer succesvol verlopen, dankzij de enthousiaste inzet van onze ambassadeurs en van iedereen die heeft meegedaan. En dat aantal groeit nog steeds. In Haaglanden deden dit jaar 691 mensen mee. Vorig jaar waren dat er 525. Maar veel mensen hebben ook meegedaan zonder zich te registreren. Het werkelijke aantal deelnemers is dus vermoedelijk hoger. Ook heb ik gemerkt dat IkPas inmiddels een begrip is in Rijswijk. Veel mensen kennen de campagne en werken hier graag aan mee. Dit jaar deed ook de plaatselijke horeca mee. Restaurant De Wits stelde zijn locatie beschikbaar en serveerde een speciale alcoholvrije cocktail. Hiermee zijn we er in geslaagd het onderwerp alcoholgebruik onderwerp van gesprek te maken. Ik wil alle ambassadeurs en iedereen die heeft meegedaan hier heel hartelijk voor bedanken!”

De Rijswijkse ambassadeurs van 2018 zijn Marja van Leeuwen, Fonteynenburg; Femke Merkx, gemeente Rijswijk; Ronald Stoffer, Politie; Peter Hartevelt, Hartevelt Assurantiën; Jan Brugman; Gemeente Rijswijk; Koos Meeuwisse, Meeuwisse Mbp beheer; Danny Steehouwer; Lonneke Hofmeester, Welzijn Rijswijk; Henny van der Horst, oud raadslid; Tino van Dam, Tino van Dam fotografie.

Hoe hebben de Rijswijkse ambassadeurs hun alcoholvrije maand ervaren? Allemaal zijn ze positief over de actie. Voor de meesten was het goed vol te houden. Meest lastige was misschien wel de sociale druk. Wat ze vrijwel allemaal ondervonden hebben is dat ze zich fitter voelden en na de actiemaand minder zijn gaan drinken.

Foto: Erwin Dijkgraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.