Achilles en KVS in balans

Achilles 1 en KVS 1 deelden de punten (20-20). Achilles 2 maakte geen misstap tegen RWA 3 (24-10). Achilles A1 deed op bezoek bij DeetosSnel A1 goede zaken (20-21).

Achilles 1
Zaterdag vond een belangrijke competitieronde plaats in Overgangsklasse D. Zowel de top vier als de onderste vier namen het in onderlinge duels tegen elkaar op. Achilles 1 trof KVS 1. De Scheveningers begonnen het duel met één punt voorsprong op de ranglijst. De wedstrijd ging gelijk op. Geen van de ploegen wist meer dan twee punten voorsprong te nemen. “Maar na de 11-9 bij rust hadden we door moeten drukken,” oordeelde Achillescoach Ton van der Laaken. In plaats daarvan kwam KVS weer op gelijke hoogte en was het stuivertje wisselen tot aan het eindsignaal. “Het was een geweldige wedstrijd. Hard maar respectvol naar elkaar,” vond Van der Laaken die zijn zegeningen telde. “Als er één ploeg was die had moeten winnen waren wij het. Toch ben ik trots op het vertoonde spel en het doorzettingsvermogen. Vorig jaar werden we nog kansloos weggespeeld dus misschien mogen we ook wel tevreden zijn”.

Achilles 2
De missie van Achilles 2 om kampioen te worden in de zaal werd voortgezet tegen RWA 3. De laagvlieger uit Poortugaal werd met ruime cijfers opzij gezet, maar sprankelend was het spel van de thuisploeg niet. “We waren beter, wat zich uitte na een run van 2-3 naar 7-3,” vertelde Achillescoach Martin Vrolijk na afloop. Bij rust en een stand van 14-7 was de wedstrijd al gespeeld. “Helaas zaten we er ondanks de ruime overwinning nooit echt lekker in, de glans ontbrak. Er zat geen tempo in de wedstrijd, die ook nog eens vaak werd stilgelegd vanwege wissels of blessures”, aldus Vrolijk.

Achilles A1
Achilles A1 verkeerde voor de jaarwisseling in uitstekende vorm en gaf dit een passend vervolg in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Met kersverse U17 international Noa Brusse in de gelederen, trad de ploeg van Frank Baars en Dennis Brusse aan tegen het Dordtse DeetosSnel. De eerste helft begonnen de jonge Achillesleeuwen sterk en bleef de ploeg aan de goede kant van de score. De tweede helft verliep moeizaam, maar de Haagse jongelingen trokken aan het langste eind met een 20-21 overwinning. “Terechte, maar zeker ook een belangrijke overwinning,” jubelde Achillescoach Brusse na het laatste fluitsignaal.

Komend weekend
De Achillesselectie reist af naar de Drechtsteden. Achilles 1 treedt in Dordrecht aan tegen het sterke CKV Oranje Wit. Achilles 2 treft in Zwijndrecht Albatros 3. Achilles A1 ontvangt Fortuna A1 om 18:30 in de Sportcampus aan het Zuiderpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.