ABA maakt geen fout en wint

De verrassing in de topdivisie van de Nederlandse Pétanque Competitie ABA maakte ook afgelopen week geen fout. De Rijswijkse debutant in de NPC van speler/coach Kees Koogje zette het op de vierde plaats staande ’t Zwijntje uit Apeldoorn met een reguliere 6-2 overwinning opzij.

In de topdivisie worden wedstrijden om de veertien dagen op zaterdag gespeeld. Zaterdag 9 maart volgt de wedstrijd tegen naaste concurrent Les Cailloux uit Zeist. Met nog drie wedstrijden te gaan is iedere wedstrijd een finale. Wordt het ‘One More Down, Two To Go’?
Het tweede team Van ABA staat eveneens boven aan in hun afdeling. Door een beter saldo staan zij eerste, net boven de Haagse Jeu de Boules Club DGW. Ook voor het tweede geldt: alles blijven winnen om kampioen te worden.

Op de foto van ABA 1 zien we staand v.l.n.r. Dennis Bakker, Geoffrey van Koppenhagen, speler/coach Kees Koogje, Matilda Boström en Josefien Koogje. Zittend v.l.n.r. Edwin Segers, Moussa Agzoul en Marcel van Nieuwenhuizen.

RPC ABA is opgericht op 1 oktober 1980. De volledige naam is: Rijswijkse Petanque Club Amicale Boule d’Argent. Vrij vertaald: “Vrienden van de zilveren bal”. Het complex van RPC ABA, gelegen aan het Lupinepad (links van de Schilp), bestaat uit een ruime speelhal (ook wel Boulodrome genoemd) met een unieke kantine waar je vanaf de bar en een lage afscheiding boven op het spel staat. Buiten is het boulodrome omgeven door een groot aantal buitenbanen en een ruim terras waar het bij mooi weer goed toeven is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.