ABA behaalt gelijkspel tegen kampioen

Na vier (van de 14) wedstrijden gaat de Rijswijkse Pétanque Club ABA aan kop in de Topdivisie van de Nederlandse Pétanque Competitie. En kreeg zaterdag 8 december de huidige kampioen van Nederland, Les Cailloux uit Zeist, op bezoek. En die wedstrijd win je niet zo maar van dit zeer ervaren team dat een aantal internationals herbergt en verleden week nog Europa Cup speelde.

Een wedstrijd in Pétanque bestaat uit acht partijen. De eerste ronde van drie doublette partijen begon ABA nog goed met een 2-1 voorsprong. Maar Les Cailloux sloeg kiezelhard terug in de volgende ronde en won beide triplette partijen en die klap resulteerde in een 2-3 achterstand.
Het kon in de laatste ronde van drie doubletten partijen dus nog alle kanten op. Drie partijen winnen betekende winst, twee winnen gelijk en één winnen alsnog verlies evenals drie partijen verliezen. Maar ABA toonde ruggengraat, bleef rustig en sleepte een mooi gelijkspel (4-4) uit het vuur en is daardoor nog ongeslagen. En staat door een beter saldo ook nog bovenaan de ranglijst op de voet gevolgd door ’t Dupke uit Sint Michielsgestel.
Wordt op 22 december vervolgd met alweer een thuiswedstrijd in het altijd gezellige boulodrome (naast de Schilp) tegen Sporting Badhoevedorp.

RPC ABA is een Rijswijkse club, opgericht op 1 oktober 1980. De volledige naam is: Rijswijkse Petanque Club Amicale Boule d’Argent. Vrij vertaald: “Vrienden van de zilveren bal”. Het complex van RPC ABA, gelegen aan het Lupinepad (links van de Schilp), bestaat uit een ruime speelhal (ook wel Boulodrome genoemd) met een unieke kantine waar je vanaf de bar en een lage afscheiding boven op het spel staat. Buiten is het boulodrome omgeven door een groot aantal buitenbanen en een ruim terras waar het bij mooi weer goed toeven is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.