‘Aanvallend en verdedigend maak ik progressie’

Zondag 5 november: ADO Den Haag-Feyenoord. Aanvang 12.30 uur.


Tyronne Ebuehi beleeft zijn beste periode

Tyronne Ebuehi is bezig aan zijn beste periode bij ADO Den Haag. Aanvallend en verdedigend maakt hij progressie. De rechtsback heeft dan ook iets bereikt. “Het is geweldig dat ik nu voor het nationale elftal van Nigeria mag uitkomen.”

Van de redactie

VVV uit werd gezien als een lastige wedstrijd, maar in Venlo hield ADO Den Haag het hoofd koel. Vooral Tyronne Ebuehi, die aanvallend voor de nodige dreiging zorgde. De rechtsback was dan ook de speler die de assist voor de openingstreffer afleverde. “Maar misschien was NAC uit aanvallend gezien nog wel beter. Ook verdedigend maak ik steeds meer progressie. Dat er veel wisselingen centraal in de defensie zijn, heeft geen invloed op me. Ik kan zowel met Tom Beugelsdijk als Thomas Meißner goed samenspelen. Dat maakt voor mij geen verschil. De communicatie loopt ook veel beter dan vorig seizoen.”
Toch was niet alles rozengeur en maneschijn dit seizoen. Ebuehi werd tegen Willem II al in de rust gewisseld. “Het dieptepunt bij ADO Den Haag tot nu toe. Echt alles wat maar fout kon gaan, ging ook fout. Daarover heb ik gesprekken met de trainer en mijn ouders gevoerd. Het was een soort wake up call. Of ik dingen anders ben gaan doen? Ja, je bent weer even terug bij af en gaat minder risico’s nemen. Ballen schiet je eerder weg dan dat je het voetballend gaat oplossen. Maar dat is alleen in het begin, tot het vertrouwen terug is. Nu speel ik weer zoals ik altijd heb gedaan.”

Super Eagles
Goede prestaties dit seizoen zijn om twee redenen belangrijk voor de 21-jarige Haarlemmer. Zijn contract loopt af en hij maakt kans om naar het WK te gaan. Ebuehi is de zoon van een Nigeriaanse vader en een Nederlandse moeder. Bij de bondscoach van het land van zijn vader, dat geplaatst is voor de mondiale titelstrijd in Rusland, staat hij op de radar. De rechtsback speelde al een oefenwedstrijd voor de Super Eagles.
“En nu ben ik deze maand opgeroepen voor twee wedstrijden in het nationale team van Nigeria. Op 10 november voor de WK kwalificatiewedstrijd in en tegen Algerije. En op 14 november voor een oefenduel tegen Argentinië. Ik wil heel graag mee naar Rusland. Zelfs als ik niet zou spelen tijdens het WK en alleen het toernooi vanaf de bank of de tribune beleef, is het al mooi.”

Geen overhaaste beslissing
Voordat het WK begint heeft de verdediger al uitsluitsel over zijn toekomst gegeven. Trainer Fons Groenendijk wil hem graag behouden en de onderhandelingen over een nieuw contract zijn in volle gang. “Dat is iets van mijn zaakwaarnemer, daar houd ik me niet mee bezig. Wat ik wil? Dat is op dit moment niet belangrijk. Het is nog vroeg in het seizoen en ik wil geen overhaaste beslissing nemen. Dat is iets voor later.”

Foto: Ebuehi heeft zich in de aanloop naar het WK voor Nigeria in de kijker gespeeld.

Foto Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.