50 Schrijvers aan de koffie met ouderen

Stichting ‘Goed Doen Voor Een Ander’ zet zich sinds 2016 landelijk in tegen eenzaamheid onder ouderen. Koffieschenk Buurtprojecten maakt daar onderdeel van uit.

De koffiemiddagen zijn voor de ouderen vaak het lichtpuntje in de vaak saaie levens achter de geraniums. De projecten worden uitgevoerd door vrijwilligers maar voor sommige expertises zijn betaalde krachten nodig. Om de stichting levend te houden wordt er momenteel gewerkt aan een boek. De opbrengst van het boek gaat ten goede van de stichting. Oprichter Edward Molkenboer begon jaren geleden al met koffieschenken bij ouderen. Er bleek grote behoefte te zijn aan zulk gezelschap en het initiatief groeide uit tot stichting ‘Goed doen voor een ander’.
Molkenboer merkte op dat de ouderen tijdens het koffiedrinken vaak hele mooie verhalen te vertellen hadden. Verhalen die het echt waard waren om vast te leggen. Daarom plaatste Molkenboer in februari dit jaar een oproep waarin hij zocht naar mensen die ook eens wilden koffiedrinken met ouderen en daarover zouden willen schrijven. Om vervolgens al deze verhalen te bundelen. Ze kregen de werktitel mee ‘Wat kan ik van u leren’ tevens titel van het boek.

Jaimy Aida is één van de uitgekozen schrijvers. ‘Ik vind het erg belangrijk dat we de oudere generatie blijven horen. Zij hebben dingen meegemaakt die niet vergeten mogen worden. Ook bezitten zij vaak wijsheden waar wij nog van kunnen leren. En soms hebben ze ook gewoon hele leuke anekdotes. Hoe dan ook we mogen de ouderen niet zomaar aan de kant zetten in verzorgingshuizen. Iedereen verdient een waardige oude dag met liefde en aandacht. Die missie van de stichting spoorde mij aan tot het meewerken aan het boek’

“Wat kan ik van u leren” wordt een verhalenbundel met 50 levenswijsheden verteld door 50 ouderen.geschreven door 50 schrijvers geïllustreerd door 50 fotografen. Een inspirerend naslagwerk. Meer informatie over de stichting en het boek is te vinden op www.goeddoenvooreenander.nl. Het boek “Wat kan ik van u leren” komt uit in december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.