1000 scholieren wandelen voor Vrede, Dialoog en Tolerantie de Walk of Hope

Op 30 maart 2017 wandelen in Den Haag duizend scholieren voor Vrede, Dialoog en Tolerantie. Zij lopen vanaf the International School of The Hague naar het Vredespaleis.

De tocht, met de naam de Walk of Hope, wordt geleid door vredesactivist en leraar Sri Madhukarnath, beter bekend als Sri M, grondlegger van de Manav Ekta Mission. Adama Dieng, onder-secretaris-generaal voor de preventie van genocide van de Verenigde Naties, neemt ook deel aan de Walk of Hope in Den Haag. Nederland is – naast Duitsland en Zwitserland – één van de drie landen in Europa waar in maart Walks of Hope en Talks, openbaar toegankelijke gesprekken en dialogen, zullen plaatsvinden om de boodschap van geweldloosheid, tolerantie, vrede, dialoog, wederzijds begrip en solidariteit te verspreiden. Het doel is om mensen, en dan met name de jongeren, samen te brengen en te benadrukken dat wat ons als mensheid verbindt, belangrijker is dan wat ons scheidt. In Amsterdam en Den Haag vinden van 28 tot 30 maart 2017 diverse evenementen plaats die samenhangen met deze wandeling.

Walk of Hope
De Walk of Hope in Den Haag is geïnspireerd op de Walk of Hope India, die anderhalf jaar duurde en waarin 7.500 km werd afgelegd van het uiterste zuiden naar de noordelijkste punt van India. De Walk of Hope staat onder leiding van initiatiefnemer Sri M, die zijn boodschap van ‘Oneness of Humanity’ overbracht op ruim één miljoen mensen. De Walk of Hope India werd door de Verenigde Naties in 2015 aangemerkt als een uniek vredesinitiatief. Een regionale VN-conferentie in Bangkok in december 2016 over het voorkomen van het aanzetten tot discriminatie, vijandigheid en wreedheden stelde dat Initiatieven zoals de Walk of Hope breed onder de aandacht moeten worden gebracht en worden nagevolgd.

Samenwerking
“De Walk of Hope Den Haag wordt gesponsord door de gemeente Den Haag, de Verenigde Naties, Nederlandse en internationale scholen, de Carnegie-Stichting, het Museon, AISA, DB Evenementen, theater De Vaillant, het MOC, DutchbuzZ, Room for Discussion en verschillende andere partners”, zegt Yousser Chaâbane Lejmi, coördinator van de Walk of Hope Nederland.

Scholieren
Het initiatief richt op jongeren, voor deze eerste Walk of Hope wandelen scholieren van The International School of the Hague, the European School The Hague en het ROC Mondriaan. Het is mogelijk dat scholen zich alsnog aansluiten, graag in overleg met Hanna Mitra Rambaran, mitrambaran@gmail.com. Het publiek is van harte welkom de scholieren met applaus te verwelkomen als ze rond 12.30 bij het Vredespaleis aankomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.