Weer een nieuw bier op de markt: Koffie Dick

Lezersactie: doe mee en maak kans!


Ditmaal heeft Eiber bier samen met Stefan van Roast Factory, een lokale koffiebrander, een nieuw bier gemaakt: Koffie Dick. Beide partijen wilden al lang samen iets tofs doen en na maanden van voorbereiding is daar dit product uitgekomen!

Op het etiket is Koffie Dick te zien, een door de makers van Eiber bier verzonnen personage die graag bij de plaatselijke koffietent komt voor zijn bakkie en biertje. Dit allemaal geïnspireerd door dit typische Haagse straatbeeld. Besloten werd om deze twee geneugten te combineren en uit te brengen in dit nieuwe bier.
Na heel wat testbrouwsels hebben ze de perfecte balans gevonden. Koffie Dick is gebrouwen met koffie uit Kenia, gebrand door Roast Factory. Er is voor gekozen om geen koffie toe te voegen zoals de meesten het kennen, maar het bier is gebrouwen met een coldbrew koffie. Hierdoor krijgt het bier een frisse en fruitige afdronk. Daarnaast is het geen donker bier, wat men misschien ook sneller zal verwachten bij een koffiebier, maar een hoppig blond tarwebier. Een hele speciale en unieke combinatie dus! Het bier heeft een alcoholpercentage van 6,5%.

Het bier is gebrouwen in een batch van 500 liter, dus ongeveer 1500 flesjes. Dat betekent dat het bier exclusief is en bij een gelimiteerd aantal verkooppunten te verkrijgen is. Op www.eiberbier.nl vindt men alle informatie en verkoopadressen.

Lezersactie
Voor een lezersactie in deze krant worden 3×2 flesjes Koffie Dick verloot. Meedoen en kans maken is eenvoudig. Vul onderstaande in en mail dit naar lezersactie@haagmedia.nl. De reacties moeten uiterlijk maandag 25 september binnen zijn. Deelname kan vanaf 18 jaar.

COUPON
Vraag: Met welk soort koffie is het bier gebrouwen?
Naam:
Adres:
Woonplaats:
Tel.nummer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.