Wateringse Veld viert haar 20-jarig jubileum

In het weekend van 22 tot en met 24 september viert het Wateringse Veld haar 20-jarig jubileum. Speciaal voor de inwoners wordt de hele wijk in dat weekend omgetoverd tot één grote verjaardagspartij. Op verschillende locaties in de wijk zijn diverse feestelijkheden voor jong en oud.

Speciaal voor deze mijlpaal is op drie verschillende locaties in de wijk, de bibliotheek, WZH Waterhof en WZH Hoge Veld, een expositie te zien ‘Wateringse Veld Van toen tot nu’. Hier komt men alles te weten over het Wateringse Veld zoals de mijlpalen uit de Romeinse tijd die nog steeds zichtbaar zijn en dat er 20 jaar geleden nog kassen stonden op de plek waar de huizen nu staan. Op de drie verschillende locaties vind men alles over de geschiedenis en het ontstaan van het Wateringse Veld met beeld- en filmmateriaal. Er zijn ook doorlopende voorstellingen via een scherm te zien. De expositie is te zien van 11 tot 22 september.

De feestelijke opening vind plaats op vrijdag 22 september tussen 19.00 uur en 21.00 uur op het Skatepark met een parade. Vele bewoners laten dan een spetterende act zien. Wethouder Baldewsingh zal het startschot geven voor het Weekend van Wateringse Veld en heeft nog een aantal verrassingen in petto. Verder vinden er op een podium verschillende optredens plaats.
Op zaterdag en zondag zijn er verschillende activiteiten waaronder het Seniorenfeest in WZH Waterhof, de Informatiemarkt en het Kunst- & Cultuurfeest in het wijkcentrum Wateringse Veld en op het Panamaplein, een Duurzaamheid & Natuurfeest bij Stadsboerderij Op den Dijk, het Kinderfeest & Jongerenfeest bij het Skatepark, bij SV Wateringse Veld GONA is voor alle sportievelingen van jong tot oud van alles te doen. En men kan een mooie wandeling of fietsroute door de wijk maken onder begeleiding van een expert.

Zondag 24 september vindt tussen 14.00 en 16.00 uur op het Skatepark de Feestelijke Ontmoeting plaats. Tijdens dit event kan men kennis maken met verschillende culturen en geloven door onder meer het Rad van Ziel en Zaligheid en het Ganzenbord voor volwassen. Men kan zich laten fotograferen in traditionele Marokkaanse kleding, Hindoestaans dansen leren of luisteren naar de koren op het podium. Voor de kinderen zijn er ook veel leuke activiteiten!
Aansluitend aan de Feestelijke Ontmoeting is de afsluiting van het Weekend van Wateringse Veld tussen 16.00 en 18.00 uur met lekker eten (tegen een kleine vergoeding), dans en muziek op het Skatepark.

Via www.wateringseveld.info is alle informatie te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.