Waterings Turntalent Amberly Breetveld is Nederlands Kampioen sprong

Afgelopen weekend vond het Bondskampioenschap plaats voor onder andere de instappers N1 te Duiven. Dit is het hoogste niveau van Nederland, binnen de leeftijdscategorie 8-9 jarigen. Twee talenten van Devona Wateringen waren doorgedrongen tot de beste 36 van Nederland. En dit geval maakten zij dus deel uit van de allerbeste 8-9 jarigen van Nederland. Yalissa de Vette turnde een sterke meerkamp en werd 9e van Nederland. Amberly Breetveld had wat slordigheidsfoutjes, maar eindigde uiteindelijk op plaats 12. 

Op zondag stonden de toestelfinales op de agenda, waar Breetveld een sprongticket voor had. Breetveld was als 2e aan de beurt en ging aan de leiding. Het was een zinderende finale, maar slechts honderdsten verschil, maar zij bleef plaats 1 bezetten. De titel ging naar dit turntalent van Devona!

Amberly mag wordt toegevoegd aan het lijstje Nederlands Kampioenen van Devona dit seizoen, naast Claire Talboom (goud op de meerkamp senioren 2e divisie) & Lynn Dijkshoorn (goud op sprong bij de senioren 2e divisie).
Indrukwekkende prestaties, op hoog niveau.

Maryam Moneim turnde zich bij toestelfinale brug bij de instappers N2 naar een 6e plaats.

Volgend weekend vindt het laatste NK van dit seizoen plaats in Ahoy Rotterdam. Hierbij turnen Corinnecate Tabé & Isabella Strang in de categorie Pupillen 1 N1. Zowel Amberly Breetveld als Claire Talboom zien wij hier ook nog terug, omdat zij de eer hebben om in actie te komen bij de districtsteamwedstrijd (Amberly namens Zuid-Holland) en tijdens de Ahoy Cup waarbij de beste senioren 1e & 2e divisie van Nederland nog eenmaal de strijd aangaan.

AmberlyBreetveld01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *