Wat deden de internationals?

In de afgelopen week zijn er diverse interlands afgewerkt. ADO Den Haag was leverancier van twee spelers. Hoe verliepen hun avonturen?

Delano Ladan
Het Nederlands elftal onder 18 jaar is er niet in geslaagd de allereerste officiële interland op de KNVB Campus van extra glans te voorzien. In een weinig opwindend duel met Oostenrijk bleven doelpunten achterwege: 0-0.
Onze Delano Ladan begon in de spits en kreeg in de 61e minuut nog kans op de 1-0, maar zijn inzet ging helaas over. In de 78e minuut werd hij gewisseld voor Daniel van Kaam.
Onder 18 benut de volgende interlandperiode in november met een vierlandentoernooi in Spanje. Daar treft de ploeg België, Ierland en Tsjechië.

Wilfried Kanon
Afgelopen vrijdag had Ivoorkust, met Wilfried Kanon in de basis, een grote stap kunnen zetten richting het WK. Dat gebeurde echter niet. ‘De Olifanten’ bleven in de uitwedstrijd tegen Mali op 0-0 steken. Een dag later won de directe concurrent Marokko wel (3-0 van Gabon). Hierdoor is Marokko naar de eerste plek in de poule gestegen. Met nog één wedstrijd te gaan bedraagt de voorsprong op nummer twee Ivoorkust slechts één punt. Uitgerekend het laatste duel is Ivoorkust-Marokko. De landen treffen elkaar op 6 november. Extra beladen, omdat alleen de groepswinnaar zich voor het WK plaatst.

Foto: Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.